Du er her: Mat > Middag >

Linseburger (vegan)



Linser er både næringsrikt og allsidig!

250 gr. linser, grønne el. brune
1 løk
1 gulrot
2 kokte kalde poteter
2 ss. tomatpure
1 dl. havregryn
2 ss. soyamel
1 ts. salt
2 ts. majoran, timian eller basilikum
3 ts. veg. buljong

Bløtlegg linsene over natten. Kok de møre sammen med gulrot. Slå bort kokevannet og mal/mos dem sammen med hakket løk og poteter. Ha i de andre ingrediensene og bland godt. Form farsen til kaker og stek dem i olje over svak varme. Server med stekt løk og ris eller poteter for en tradisjonell utgave, eller i burgerbrød som på bildet!



Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


4 Comments

kan soyamel erstattes med vanlig?

Hei! Det er bare å prøve seg frem :) Både kikertmel, havregryn/mel og annet mel kan gi en liknende men ikke identisk smak og tekstur. Lykke til!

Omtrent hvor mange burgere får man av dette? Er det nok til 3 pers, eller trengs det flere ingredienser?

Hei og takk for melding. Vi har ikke noen fasit fra kokken her og nå, men mengdene som brukes tilsvarer antakelig 2 personer heller enn 3-4 - så å fordoble mengdene som brukes kan nok være fornuftig her. Dette er rimelige ingredienser og gjenstående burgermasse kan både fryses eller settes i kjøleskap : )

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.