Du er her: Mat > Middag >

Pastaboller (vegan)


Foto: Mariann Eråk

Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller. (Av Mariann Eråk)

Her har jeg brukt grønne linser pluss tilsatt bakt hvitløk og fersk basilikum for en gøyal vri. 

Du trenger:
  • 4 dl grønne linser
  • 6 dl vann
  • 1 ss usaltet buljong
  • 1 ss vegetariask allroundkrydder (her brukte jeg Vegeta)
  • 1 ts pizzakrydder

Kok dette sammen i en kjele i minst 20 minutter. 

I en food processor tar du:
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 ss tomatsaus (jeg pleier å bruke Dolmio. Er selvsagt lov å lage egen eller velge din favoritt)
  • 5 grillede hvitløksfedd. Jeg brukte de som kommer i en pakke fra Bamas tapasretter. De er utrolig gode. 
  • 1/2 plante fersk basilikum
  • 1 ss pinjekjerner
  • 1/2 løk
  • 1 ss løkpulver
  • 1 krm chilipulver

Kjør alt sammen i en food processor sammen med linsene og vannet du kokte linsene i.

Tilsett kikertmel til du har en farse som er lett å jobbe med. Det er ikke sikkert du trenger å ha i mel.

Rull små boller og stek dem gylne i olje eller i ovnen på 200 grader i 25 minutter.

Server bollene med din utvalgte pasta og en deilig tomatsaus. 

Tips: Krydre med opphakket hvitløksfedd, basilikum og pastakrydder rett før servering. 



Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


1 Comment

Jeg tror rapsolje er ikke sunt
Bruk istedenfor olive olje

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.