Du er her: Mat > Middag >

Gulasj med linser (vegan)


Foto: Marlén Næss Eriksen

En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett! (Av Marlén Næss Eriksen)

Ingredienser til 2-3 personer:
  • 1 dl grønne linser (+ 4 dl vann til koking)
  • 4 poteter
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • Rapsolje til steking
  • 1 rød paprika
  • 1/2 purre
  • 200 g tomatpuré
  • 9 dl vann
  • 1 dl vegetabilsk matfløte
  • 1 1/2 ts karve
  • 1 1/2 ss urtesalt
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 krm pepper
  • Persille til pynt

Tilberedning:
Kok 1 dl linser med 4 dl vann (se anvisning på pakken). Kok til linsene er myke og vannet er kokt bort.

Skrell potet, skjær de i terninger og legg de til sides i kaldt vann.

Skjær løk, og press og finhakk hvitløk. Surr dem i noen minutter i rapsolje til de er myke og blanke.

Skjær paprika i strimler og purre i skiver.

Tilsett tomatpuré, paprika, purre, potet, vann, vegetabilsk matfløte, urtesalt og krydder, og la gryta koke til potetene nærmer seg ferdige.

Rør så inn linsene, og la gryta koke til potetene er møre.

Server med et dryss persille og godt brød.


Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


5 Comments

Akkurat ferdig og spise denne, smakte himmelsk, og metter veldig godt!Anbefales :)

Dette var en enkel og god rett! Jeg la til en halv ternet søtpotet og krydret litt ekstra, det fungerte veldig bra. Definitivt å anbefale for kjølige vår- og høstkvelder.

Prøvde denne i dag. Inkluderte squash og krydret med chilli. I tillegg droppet jeg matfløten, noe som fungerte helt fint. Kjempe god oppskrift :) Stor familiefavoritt hos min ikke veganske familie.

-Jente (18)

Denne så kjempegod ut! Kan jeg bruke grønnsaksbuljong istedenfor urtesalt? Har alt i hus utenom det ser du ;-P

Dette var skikkelig, skikkelig digg! En veldig varm og hyggelig smak, og jeg synes karven var den lille prikken over i-en. Neste gang skal jeg bruke dobbelt så mye paprika, erstatte halvparten av potetene med søtpotet og legge til squash tror jeg. Jeg lagde det til min far og min bror, og min far sa at han i utgangspunktet var negativ til at jeg skulle lage noe så kjedelig som gulasj, men at han hadde fått synet sitt på retten revolusjonert. Fikk masse, masse komplimenter, haha!

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.