Du er her: Mat > Middag >

Pizza med spinatpesto og bearnaise (vegan)


Foto: Bente Isefjær

Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne. (Av Bente Isefjær)

Denne oppskriften gir nok til to pizzaer.

Deig:
- 100g grovbakst
- 100g sammalt spelt, siktet
- 300g siktet hvetemel
- 1/2 pakke tørrgjær
- 3dl lunket vann
- 2 ss nøytral olje
- 1/2 ts salt

Fyll:
- Pizzasaus
- Hakket løk
- Fersk champignon, stekt
- Hakkede, soltørkede tomater i olje
- Ferske tomater i skiver
- Hermetiserte artisjokkhjerter, hakket
- Hermetisert ananas

Spinatpesto:
- 120g spinat
- 80g valnøtter
- 1,5 - 2 dl kaldpresset rapsolje
- 1 fedd hvitløk, presset
- 2 ss sitronsaft

Bland alt til en jevn pesto i en blender og smak til med maldonsalt og nykvernet pepper. Tynn ut med litt vann eller mer olje om du synes den blir for tykk.

For å lage deigen blander du alt det tørre i en bolle og tilsetter så vann og olje. Kna deigen godt, blir den veldig klissete så tilsett litt mer mel. Sett til heving i 30-60 minutter, gjerne på et varmt sted med en plastpose over bollen.

Mens deigen står til heving steker du sopp, skjærer opp grønnsakene og lager spinatpesto. Hvilke grønnsaker du vil bruke på pizzaen varierer du selvsagt etter hva du selv liker best.

Når deigen har hevet ferdig, deler du den i to og kjevler ut to bunner som du legger på hver sitt stekebrett. Smør på pizzasaus og fordel grønnsakene. Stek en og en pizza på 220 grader i 12 - 15 minutter.

Mens pizzaen steker lager du bearnaise-saus. Jeg brukte Toros krydderbearnaise, den og lettbearnaise er veganske så lenge man bruker olje og soyamelk. Man kan også lett lage sin egen hvitsaus og smaksette den med bl.a. sennep, estragon, løkpulver og gurkemeie.

Server den nystekte pizzaen med spinatpesto og bearnaise-saus, og noe godt i glasset. Ingefærøl for eksempel, min favoritt til junk food. Bon appetit!


Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


2 Comments

Jippi, takk for denne!! :)Leita lege etter en god pizzaoppskrift.

Har du prøvd den? Er den god?

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.