Du er her: Mat > Middag >

Corndogs (vegan)


Foto: Marianne Sofie

Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse. (Av Marianne Sofie)

Ingredienser:
  • 3,5 dl soyamelk uten smak
  • 1 ss eplecider eddik 
  • 3 ss olje
  • 1 ss tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 ss sukker
  • ¼ ts bakepulver
  • 3,5 dl maismel 
  • 6,5 dl hvetemel 

10 Soyapølser eller seitanpølser som du deler i to. 
10 grillspyd i tre.

Bland soyamelk og eplecidereddik og la dette stå mens du blander alle de tørre ingrediensene. Ha oljen i soyamelken og bland alt sammen ved kraftig elting. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.  
Deigen skal være litt seig. 
Forhev deigen i kjøleskap i minst 5 timer, gjerne over natten. 

Forvarm ovnen til 225 grader.

Del deigen i 20 like store deler. Stikk grillspyd inn i hver pølse Kjevle ut alle delene og bruk dem til å rulle inn pølsene, men la spydet stikke ut. Forsegl endene med vann. Pensle med soyamelk.

Stek corndogsene høyt i ovnen i ca 8-10 minutter. Flytt brettet lenger ned i ovnen og stek videre i 8-10 minutter, eller til de er ferdige. 

Corndogs spises som de er eller dyppes i: ketchup, sennep, veganese eller bbq saus.


Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


1 Comment

Jeg prøvde denne oppskriften, den er ikke vondn men det minner ikke pølser i det hele tatt. Det smaker brød på pinne med en bitteliten baksmak av pølse, det kan ikke erstatte pølser i det hele tatt sånn som tofu pølser for eksempel. Men ellers smaker det ok, sikkert godt som pinnebrød på et bål =)

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.