Du er her: Vegetarnytt > Tidligere utgaver >

Vegetarnytt: Artikler om miljø og økologi

Artikler fra det norske bladet med fakta om vegetarisme og veganisme. Dybdestoff og info om helse, miljø, oppskrifter og livsstil.


 Vegetarianisme er miljøvennlig
Det er et viktig grønt mål å redusere kjøttforbruket og å legge til rette for at flere mennesker velger et helt eller delvis vegetarisk kosthold. Mange er vegetarianere på grunn av helse, dyr og etikk, men her vil jeg fokusere på hvorfor det å leve vegetarisk er en miljøvennlig livsstil.
( Fra Vegetarnytt nr. 11 - tema: Miljø )

 Livsglede og verdensutvikling - noen tanker om kjøttforbrukets virkelige pris
I juli møttes G8-lederene i Gleneagles i Skottland. For første gang var global oppvarming på dagsordenen.
( Fra Vegetarnytt nr. 10 - tema: Miljø )

 Om rovdyret mennesket og balansen i naturen (fra Vegetarnytt nr 8)
Jeg vil i denne artikkelen søke etter sammenhenger og forskjeller mellom en form for vegetarianisme (etisk begrunnet vegetarisme) og en form for miljøvern (dyp-økologi).
( Fra Vegetarnytt nr. 1-9 - tema: Miljø )

 Mat for verden (fra Vegetarnytt nr 9)
Det er en kjennsgjerning at en tilnærming mot universell vegetarisme er et nødvendig steg om man skal klare å brødfø den raskt voksende menneskeheten. Likevel kommer det nå faretruende signaler om at utviklingslandene er i ferd med å ta etter de rikere deler av verdens eksempel ved å øke kjøttforbruket.
( Fra Vegetarnytt nr. 1-9 - tema: Miljø )

 Konsekvensene av å spise kjøtt (fra Vegetarnytt nr 6)
Sigrid de Leo, tidligere sekretær i Den Europeiske Vegetarunionen, har samlet en del statistikk om ulikheter mellom animalsk og vegetabilsk kosthold. Her følger et utdrag av hennes studium.
( Fra Vegetarnytt nr. 1-9 - tema: Miljø )

Se også:
- Oversikt over alle utgavene av bladet.
- Oversikt over alle temaene bladet dekker.
- Fakta om Vegetarnytt.
- Bladets utgivelsesplan.


I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.