Du er her: Mat > Tilbehør >

Vegansk "ostesaus" til pizza (vegan)



Visst finnes det veganske osteerstatninger, men ofte kan det være like godt å lage sin egen. Denne har et hint av sennep som både gir mer fylde i smaken og en gyldengul farge. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Rekker til 2-4 pizzaer avhengig av mengden du ønsker å bruke.

1/2 gul løk
1,5 dl vann
1ss grønnsaksbuljongpulver
1-2ts sennep
3 dl usøtet plantemelk
1ss sitronsaft
1-2ss hvetemel
3 ss nutritional yeast / b-jäst

Olje til steking

Finhakk løken og stek den myk i litt olje i en passe tykkbunnet kjele. Tilsett vann, buljong og sennep. Kok uten lokk i ca 10-15min til du sitter igjen med en passe jevn blanding.

Ha over plantemelk og kok opp. Sikt inn mel under kontinuerlig visping og kok ytterlige 5-10 min før du tilsetter sitron og nutritional yeast. Smak til med evt. mer salt, pepper.

Sausen gjør seg best i små klatter spredt utover pizzen fremfor et tykkere, mer spredt lag. Denne oppskriften kan også brukes til "mac and cheese", i lasagne osv.


Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type:
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Potetsalat - slik varierer du!
Like selvfølgelig som en potetsalat ikke trenger å være rømmebasert er det også lett å variere uttrykket. Her får du flere gode tips og kanskje noen smakskombinasjoner du aldri har prøvd? Hentet fra Den Norske Vegankokeboken.
les mer

Slik gjør du det: Enkel grønn sidesalat
Mange undervurderer de helt, helt enkle sidesalatenes plass ved siden av middagen.
les mer

Sitronvinaigrette
Så enkelt kan det faktisk gjøres!
les mer

Hjemmelaget potetstappe
Potetstappe på pose? Nei takk! Hjemmelaget er så uendelig mye bedre.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


2 Comments

Grønsaksbuljong inneheld sukker og er ikkje vegan.

Det er en misvisende påstand. For det første inneholder ikke grønnsaksbuljong nødvendigvis sukker. For det andre er det kun rørsukker, og ikke betesukker, som kan være ikke-vegansk i den forstand at det kan være filtrert vha beinfilter.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.