Presentasjon: Matansvarlig Vilje Bech

Vegankokk Vilje Bech arbeider med fremme matglede i Norsk Vegetarforening.Vilje har vært vegetarianer i ti år, og veganer i over halvparten av dem. Dyrevernperspektivet var det avgjørende da hun valgte å gå over til vegetarkost, og da hun oppdaget at hun hadde laktoseintoleranse ble veien over til veganisme enda litt kortere.

Vilje Bech har helt fra tiårsalderen vært lidenskapelig opptatt av matlaging, en ferdighet hun konstant fortsetter å finutvikle både ved grundig lesning av matlitteratur, besøk til restauranter i utlandet, samtaler med andre kokker og egen eksperimentering.

Vilje har vært matansvarlig på internasjonale arrangementer med hundretalls deltakere, laget julemiddager for medieinstitusjoner og organisasjoner, bryllupsmiddager og dratt igang en dyrevernkafe, for å nevne noe. Mest kjent er hun kanskje for å være en av få som har fått oppriktig skryt av Eivind Hellstrøm da hun hjalp gamle Vegeta med å fikse på imaget på TV3s Hellstrøm rydder opp. Hun var også helt sentral i arbeidet med Aktivistens kokebok.

Nå i 2011 har Vilje gjort en massiv innsats for å få i stand den antakelig viktigste og største kokeboknyheten i vegan- og vegetar-Norge på svært mange år, Den norske vegankokeboken. Med sine guider, innføringstekster, tips - og ikke minst nye og klassiske oppskrifter - er dette en viktig ressurs for alle som vil spise mer dyrevennlig.

Etter årevis med matlaging i ulike sammenhenger har Vilje Bech utviklet seg til å bli Norges fremste vegankokk. Hun er født i Mo i Rana i 1987, og bor nå i Oslo. Hun har arbeidet i Norsk Vegetarforening siden 2008, og har vært matansvarlig i foreningen og matredaktør for nettsidene siden 2009. Hun har bl.a.:

Vært redaktør for tre oppskriftsamlinger
Vært redaktør for Veganguiden
Vært fagansvarlig på en rekke kokekurs
Skrevet artikler om vegansk livsstil
Vært redaksjonsmedlem for våre nettsider

På veg-veg.no besvarer Vilje spørsmål om veganisme og matlaging, i tillegg til at hun arbeider med matstoff, produktguiden og lokalguidene.

Innhold av Vilje Bech:
* Artikler
* Personlig blogg hos Norsk Vegetarforening
* På forumet
(forumet er åpent for alle, men krever innlogging for å liste innlegg av enkeltbrukere)Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.