Du er her: Mat > Middag >

Grønnsaksfrikadeller (vegan)

Enkelt, klassisk og godt!

2 dl. råris
1 dl. grønne erter
1 dl. knust hvete (bulgur kan også brukes)
2 poteter
2 gulrøtter
1 løk og litt purre
1 ss. veg. buljong
salt og pepper etter smak.


Grønnsaker, ris og hvete kokes mørt. Husk ulike koketider!

Start med å mose sammen ris, potet og hvete til en jevn masse sammen med litt vann. Mos inn gulrøttene og avslutt med å røre inn ertene, for å få litt tekstur på massen. Bland inn buljongen og smak til med salt og pepper. Vend til sist inn finhakket løk og purre.

Farsen formes til små kaker ved hjelp av en skje og stek dem i olje (eller en blanding av olje og vegetabilsk margarin) til de er gyldne på begge sider.

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.