Du er her: Vegetarnytt > Artikler > Om veganisme >

Korreks til "Melkeveien" (fra Vegetarnytt nr 8)

Jeg vil bare få lov til å kommentere en liten sak angående "Melkeveien"...


AV S. LARSEN
Denne artikkelen er hentet fra bladet Vegetarnytt. Innholdet gjenspeiler forfatterens egne synspunkter, og er ikke nødvendigvis representativt for Norsk Vegetarforening. 


Saken er den at i 14. avsnitt, siste linje, står det noe om at egget fra høna kan bli til et dyr. Men det er feil. Det er nemlig slik at bare ubefruktede egg blir spist av mennesker. Akkuret som kvinner menstruerer en gang i måneden, legger høna ubefruktede egg, som også vanligvis inneholder blod. Og fakta er jo faktisk den at hønene umulig kan få barn, når de ikke engang er i nærheten av en hane!

I samme artikkel er det hele tiden fokusert på hvorvidt vegetarianere er inkonsekvente som ikke gidder å bli veganere, og ikke om hvorvidt kjøttetere synder, og om hvor inkonsekvente de er som ikke spiser katter og hunder, osv. Vegetarianere blir jo faktisk fremstilt som noe verre! Å være veganer er ikke bare det å avstå fra egg og melk, det inkluderer også massevis av animalske E-stoffer. Å være en fullført veganer er like vanskelig som å la være å tørke støv p.g.a. et mylder av mikroorganismer som lever nettopp i støv, eller som hele tiden passer på så man ikke skulle være så uheldig og kjøre på en mark.

Hvorvidt det finnes "hellige" veganere, vet jeg ikke, men jeg tror det vil oppstå et problem for de fleste  når de skal begynne å studere hver enkelt vare på utkikk etter animalske stoffer, ettersom veganisme i dagens samfunn er helt ukjent og ellers lite tatt hensyn til. Takke meg til vegetarisme!

Denne artikkelen inngår som en del av Vegansidens etikkspalte.Liste: alle artikler om veganisme.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.