Du er her: Vegetarnytt > Artikler > Produkter/omtale >

Ny vegetarisk kokebok: Velsmakende vegetarisk

Velsmakende vegetarisk er en kokebok som tar sikte på å presentere enkle, men velsmakende vegetarretter som ikke er for tidkrevende å tilberede.


AV V. BROEN
Denne artikkelen er hentet fra bladet Vegetarnytt. Innholdet gjenspeiler forfatterens egne synspunkter, og er ikke nødvendigvis representativt for Norsk Vegetarforening. 


Boken inneholder kun oppskrifter, og ingen informasjon om vegetarisk kosthold, slik vegetariske kokeboker ofte gjor. Dette er ikke nodvendigvis en svakhet, ettersom slik informasjon er lett tilgjengelig i de fleste andre vegetariske kokeboker. Det gjor dog at Velsmakende vegetar ikke egner seg som en introduksjonsbok for ferske vegetarianere.

Velsmakende vegetarisk er på i overkant av to hundre sider, og er hovedsaklig inndelt i kapitler etter hovedinngrediensene, f.eks. pasta og nudler, ris, bonner, linser og kikerter og ost og egg. I tillegg finnes kapitlene frokost og desserter, og til slutt i boken er et kort kapittel med en del basisoppskrifter.

De færreste oppskriftene er vegane. Men om man ser bort fra kapittelet om ost og egg, er det hovedsaklig smør som er den animalske ingrediensen, og denne kan jo lett erstattes med vegane alternativer. De øvrige ingrediensene er relativt greie å få tak i, i alle fall om man har en relativt velassortert innvandrerbutikk i nærheten. Og om ikke alt kan skaffes til veie, bør det være lett å eksprimentere seg frem til gode erstatninger, f.eks. kan dette være aktuelt for enkelte av bønnesortene.

Oppskriftene presenteres over en side hver, med et fargefoto av retten på motstående side. Maten ser både lekker og velsmakende ut, og er basert på et stort spekter av ingredienser. Boken anbefales til alle som ønsker å inspireres på kjøkkenet.

Velsmakende vegetarisk er gitt ut på Gyldendal i 2006, og koster 99,- kroner. ISBN-nummer: 8205346151



Liste: alle artikler om produktstoff.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.