Du er her: Vegetarnytt > Tidligere utgaver >

Vegetarnytt: Utvalgte artikler fra nummer 14

Artikler fra det norske bladet med fakta om temaene vegetarianisme og veganisme. Dybdestoff og info om helse, miljø, oppskrifter og livsstil.


 Frukt: den mest misforståtte maten
Er frukt snacks, dessert, et fullverdig måltid, eller noe man egentlig burde styre unna?
( Fra Vegetarnytt nr. 14 - tema: Helse )

 Tilskuddskrise?
Kostholdseksperter i blader og på internett anbefaler ofte vitamin- og kosttilskudd. Det norske markedet har svært lite til ingenting å tilby for å få fulgt disse rådene dersom man er vegetarianer eller veganer. Bør man bekymre seg?
( Fra Vegetarnytt nr. 14 - tema: Helse )

 En helhetlig diett virker helt natulig
Har du lagt merke til hvordan du aldri ved en feil spiser flere titalls epler, mens du lett får i deg mye mer godteri og enn du hadde tenkt? Disse mekanismene sier mye om hvordan kroppen - og maten - fungerer.
( Fra Vegetarnytt nr. 14 - tema: Helse Råkost / rawfood )

 B12 - det store spørsmålet?
Det finnes mange vrangforestillinger om vegetarisme og ernæring - og enda fler om vegan helse. God, vegetarisk ernæringslære kan oppsummeres temmelig kort og konsist: dersom du sørger for å ha et variert kosthold som inkluderer litt meieriprodukter eller egg, så har du lite å bekymre deg for. Ja, så enkelt er det faktisk!
( Fra Vegetarnytt nr. 14 - tema: Veganisme )

 Proteinmytens død
De fleste har nok sett både tv-reklamer og overskrifter om at proteiner er viktig - i alle fall om du er interessert i å holde deg i form.
( Fra Vegetarnytt nr. 14 - tema: Helse )

Se også:
- Oversikt over alle utgavene av bladet.
- Oversikt over alle temaene bladet dekker.
- Fakta om Vegetarnytt.
- Bladets utgivelsesplan.


I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.