Du er her: Vegetarnytt > Tidligere utgaver >

Vegetarnytt: Utvalgte artikler fra nummer 10

Artikler fra det norske bladet med fakta om temaene vegetarianisme og veganisme. Dybdestoff og info om helse, miljø, oppskrifter og livsstil.


 Hva gjør vi med "vegetarianere" som spiser fisk og kylling?
For mange er veien til det å bli vegetarianer preget av ulike stadier: det er kun et fåtall som slutter å spise både kjøtt og fisk over natta. Og slik bør det vel være, siden de fleste av oss trenger tid og erfaring når vi legger om vanene våre.
( Fra Vegetarnytt nr. 10 - tema: Diverse emner )

 Vegetarbutikken.no: vegetarprodukter på nett!
I oktober 2004 åpnet Norges første spesialbutikk for vegetarisk og vegansk livsstil på internett. VegetarButikken.no eies og drives av Gry Lene Johansen og Frode Solskjær - foreløpig som en bi-geskjeft, men utviklingsmulighetene er mange og behovet for en slik butikk er absolutt tilstede.
( Fra Vegetarnytt nr. 10 - tema: Produktstoff )

 Livsglede og verdensutvikling - noen tanker om kjøttforbrukets virkelige pris
I juli møttes G8-lederene i Gleneagles i Skottland. For første gang var global oppvarming på dagsordenen.
( Fra Vegetarnytt nr. 10 - tema: Miljø )

 John Woolman: mannen i hvitt
Etisk livsstil handler om å se båndene mellom vår egen livsstil og andres lidelse, og å stille spørsmålstegn ved aspekter ved forbrukssamfunnet, ukontrollert industriell ekspansjon og ødeleggelsen av miljøet.
( Fra Vegetarnytt nr. 10 - tema: Etikk og religion )

 Grønn galskap - intervju med Aslaug Moi Frøysnes på Viva las Vegis
Vi trasker fra Støletorget ned Steinkjellergaten i øsende Bergensregn, på vei for å møte damen som for mange ble et kjent ansikt da hun i TV 2`s reality-serie "Farmen" kjempet tappert mot at dyra på gården skulle ende opp på tallerkenen til de øvrige deltagerne. I fjor høst satset hun friskt og åpnet (etter det vi vet) Norges aller første "fastfood-restaurant" med en utelukkende vegetarisk meny. Dette var noe vi simpelthen bare måtte se nærmere på!
( Fra Vegetarnytt nr. 10 - tema: Produktstoff )

 Å leve med vegetarbarn
Vi lever i en verden der dyr er forbruksvare og animalsk føde er ansett som det eneste riktige. De fleste som velger å oppdra sine barn vegetarisk opplever å bli møtt med hoderystende skepsis og holdningen "hvordan kan du gjøre dette mot barna?" Det å møte en slik holdning, både fra familie og samfunnet forøvrig, gjør dessverre at mange vegrer seg for å la barna vokse opp vegetarisk selv om det er en livsstil de selv har valgt.
( Fra Vegetarnytt nr. 10 - tema: Barn og oppvekst )

 En gravid vegetarianers møte med helsevesenet
I mars i fjor fikk jeg den gledelige nyheten om at jeg var gravid! Frem til den dagen hadde jeg ikke ofret vitaminmangel, feilernæring eller riktige mineraler i kostholdet så mange tankene.
( Fra Vegetarnytt nr. 10 - tema: Barn og oppvekst )

Se også:
- Oversikt over alle utgavene av bladet.
- Oversikt over alle temaene bladet dekker.
- Fakta om Vegetarnytt.
- Bladets utgivelsesplan.


I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.