Du er her: Vegetarnytt > Artikler > Diverse emner >

Norsk Vegetarforenings lokallag i Bergen - hvem er vi og hva gjør vi?

I 2004 var vi to stykker som hadde møtes gjennom Norsk Vegetarforenings internettforum, som ønsket å møtes for å se om vi hadde mulighet til å gjøre noe aktivt for vegetarsaken. Vi følte at det var på tide å sette søkelys på vegetartilbud på restauranter og kafeer i Bergen, da vi følte dette var ganske dårlig.


Vi bestemte oss for å holde kontakten videre og å møtes en gang i blant. Vi hang opp en vakker plakat på universitetet i Bergen, og på Kinsarvik Frukt om at vi var hadde startet en vegetargruppe. På den fikk vi masse positiv tilbakemelding og vips var gruppen 6 stykker som begynte å møtes. I begynnelsen var vi veldig usikre på hva vi skulle gjøre og hvordan vi skulle gjøre ting, så vi hadde nok masse ideer som aldri ble satt ut i live. Etter et halvt års tid fant vi ut at vi kunne få til mye mer og at vi ville ha mye større slagkraft hvis vi ble en del av Norsk Vegetarforening, så vi ble etter hvert et lokallag av NV.

I gruppen er vi vegetarianere av forskjellige grunner, alt fra å ikke like kjøtt til mer politiske perspektiver. Vi har hele tiden vært klar på at vi skal være en gruppe for alle slags vegetarianere, og at ingen er "bedre" eller "mer riktige" vegetarianere en de andre.  Gruppen skulle ikke ha noen offentlig politikk på hvorfor du burde være vegetarianer, men vårt hovedmål har vært å fokusere på hvordan man kan gjøre det lettere å være vegetarianer i Bergen og Norge. På de drøyt to årene som har gått siden vi startet har flere som har kommet til, men noen av de som var med i begynnelsen har vært ute å reist og lignende, så vi er ca 7-8 aktive, selv om det er sjelden alle kan komme samtidig på møte. 

Vi har vært opptatt av å kombinere det å møtes for hyggens skyld, å spise middag sammen og bare kunne føle seg "normal" når man spiser med andre, og det å ha prosjekter vi kan jobbe med. I september 2005 arrangerte vi vegetartreff for alle som ville i hele Norge her i Bergen. Det var et prøvestykke for å se om gruppen greide å organisere litt større ting. Vi var veldig fornøyd med treffet, der det var mellom 15 -20 deltakere til stede, utenom innlederne. Temaene vi hadde falt i smak og var også spennende for oss som var med å arrangere. Som et resultat av treffet var det flere som ville jobbe med oss, men også mange som var i kontakt med oss på mail, som så på oss som kilde til å få svar på div. spørsmål knyttet til vegetarisme.

I desember 2005 hadde vi juletreff på Viva las veggis som var en kjempetrivelig kveld, og der vi nådde ut til flere nye folk som så at man kunne ha spennende julemiddag selv om man ikke spiser ribbe eller pinnekjøtt. Dette førte til at det var MANGE som hadde nøttestek på julaften. Et liknende julebord hadde vi også nå i 2006, som alle var fornøyd med. I Bergen kommer vi fremover til å jobbe en del med å samle inn artikler til Vegetarnytt og vi har også tatt på oss å lage layout o.l.

I løpet av den tiden vi har møttes, har vi også markert oss i media. Vi har vært i Bergensavisen og Studvest, som er universitetet sin avis, ang. dårlig tilbud i kantinen på UIB. Vi har også vært i Åsane tidene i spalten "dyrevennlig", der noen av oss var intervjuet rundt det å leve vegetarisk.

Fra 2004 til i dag, ser vi hvor mye det nytter å sette søkelys på ting og det å informere folk hva vegetarisme egentlig er for noe. Vi har fått utrolig mye positive tilbakemelinger på det vi driver med. Vi syns Norsk Vegetarforening er inne i en veldig god periode og håper at flere der ute ser hvor mye en faktisk kan utrette ved selv en relativt liten innsats.

Av Magnhild Hansen, Norsk Vegetarforening i Bergen. Dette lokallaget er for tiden ikke aktivt.
Liste: alle artikler om diverse emner.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.