Sitater om vegetarisme

Her er noen utvalgte sitater om vegetarisme og kjøttspising fra berømte vegetarianere og andre tenkere opp gjennom historien:


"Vi spiser alt for mye kjøtt, når det går med 80 kg per innbygger her i landet. Det er et helt umulig og "ikke bærekraftig" kosthold på verdensbasis."
        -Miljøvernminister Erik Solheim, Sunnhetsbladet 2/2010

"Jeg bestilte en pølse til. Gaten lå tom og øde på begge sider. Jeg kaldsvettet nå. Kom til å tenke på hva en pølse faktisk var for noe. Et dødt dyr malt til mos, og tilsatt allverdens kjemikalier. Et kadaver som man faktisk hadde presset tilbake i dets egen tarm! Hvem hadde kommet på denne sinnssvake ideen?"
        -Ingvar Ambjørnsens Elling, fra Elsk meg i morgen, s. 131

"Vi må i større grad spise plantene selv i stedet for å la dem gå gjennom husdyrene. Min oppskrift for et framtidig globalt kosthold, er at vi gradvis går bort fra dagens veldig kjøttrike kosthold i vestlige land til et mer vegetabilsk kosthold."
        -Professor Lars Bakken, Universitetet i Ås, i Sunnhetsbladet 6/2010

"Så lenge menneskene massakrerer dyr, vil de drepe hverandre. Visselig er det slik at den som forårsaker drap og smerte ikke kan høste glede og kjærlighet."
        -Pythagoras

"Å, hvor kriminelt er det ikke å lagre kjøtt inne i kjøtt, for ett grådig legeme å fete seg opp med mat tatt fra et annet legeme, for et levende vesen å fortsette å leve ved å ødelegge et annet levende vesen... Ikke bruk kjøttet deres som mat, men søk heller næring som er mindre skadelig... Ikke ta det livet du ikke kan gi. For alt levende har en like stor rett til å leve."
        -Ovid

"Jeg undres over hva slags følelse, sinnelag og fornuft det mennesket hadde, som først forurenset sin munn med gørr, og som lot sine lepper berøre kjøttet til et slaktet vesen, som dekket bordet med forvridde deler av døde kropper, og som gjorde vesener som nettopp kunne bevege seg, som kunne oppfatte sine omgivelser og som kunne bruke sin stemme, om til delikate retter og sin daglige mat."
        -Plutark

"Sannelig er mennesket dyrenes konge, for hans grusomhet overgår deres. Vi er levende gravplasser. Jeg har fra tidlig alder avstått fra å spise kjøtt."
        -Leonardo da Vinci

"Den tid vil komme da mennesker vil betrakte drap av dyr slik vi nå betrakter drap av mennesker."
        -Leonardo da Vinci

"Mennesket er slakteren og kirkegården for sine brødre, dyrene."
        -Alexander Pope

"Ikke noe vekker vår avsky sterkere enn kannibalisme. Samtidig er dette inntrykk vi etterlater oss hos buddhister og vegetarianere, for vi spiser spebarn som ikke er våre egne."
        -Robert Louis Stevenson

"Det er kun ved å møre opp og skjule dødt kjøtt ved kulinarisk tilberedelse at det gjøres egnet til å tygges og fordøyes, og at synet av blodige safter og rå grusomhet ikke vekker frykt og avsky."
        -Percy Byssche Shelley

"Jeg er ikke i tvil om at det er en del av menneskehetens skjebne at den, i sine gradvise utvikling, vil legge kjøttspising bak seg, like sikkert som de barbariske stammene har sluttet å spise hverandre."
        -Henry David Thoreau

"En nasjons storhet og dens moralske framskritt kan måles etter hvordan den behandler sine dyr."
        -Mahatma Gandhi
Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.