Vegetar-ressurser i Norge

Dette er en kortfattet oversikt over ressurser som kan være av interesse både for de som vil spise mer vegetarisk, samt de som allerede er vegetarianere.


Nordisk blomstereng 


Denne listen er på ingen måte ment å være fullstendig, men et utgangspunkt  for å finne ressurser som kan være interessante for deg.

Spisesteder
Etterhvert har det blitt stadig vanligere med vegetariske retter på spisekartet hos restauranter i Norge, spesielt i storbyene. Allikevel har vi fortsatt få rene vegetarspisesteder her i landet. Ved siden av de spisestedene vi har listet opp i de forskjellige lokalguidene bør du kunne få vegetarisk mat hos de fleste indiske, thailandske, kinesiske og italienske restauranter.

Organisasjoner
Ved siden av Norsk Vegetarforening, med røtter helt tilbake til 1930, er det en rekke miljø- og dyrevernorganisasjoner som direkte eller indirekte arbeider med vegetarsaken i Norge. De mest sentrale av disse er Dyrevernalliansen, Nettverk for dyrs frihet og Noah, og ikke minst supre Norsk Vegansamfunn! Også Dyrebeskyttelsen har et visst foruk på vegetarianisme. Lenker til disse og flere andre organisasjoner som arbeider mer dyrevern og dyrs rettigheter finner du her.

Kokekurs
Det arrangeres tidvis kokekurs i de store byene av f.eks. de vegetariske restaurantene. Disse annonseres f.eks. i bladet Visjon som selges i større bladkiosker over hele landet. En del tips kan også fås via vår egen oversikt over vegetariske lenker. Norsk Vegetarforening har dessverre ikke full oversikt over kokekurstilbudet i Norge.
 
Matvarer
De fleste helsekostforhandlere fører et visst utvalg av vegetariske ferdigprodukter (burgere, pizzaer, frokostprodukter, desserter, etc.). Disse er spesielt greie dersom man er ute og reiser, skal til folk som ikke har erfaring med å lage vegetarmat, etc. Ellers er mange av gryte- og ferdigrettene i vanlige matvarekjeder faktisk vegetariske eller vegane. Disse baserer seg på at man skal ha i melk, kjøtt e.l., men er ofte svært gode og sunne også uten å tilsette kjøtt.
 
Litteratur
Det har etterhvert utkommet en rekke vegetariske kokebøker på norsk. De fleste av disse inneholder også generelle opplysninger om vegetarisme. Nye bøker kommer stadig til, og du finner mange av dem i butikken vår.

Internett
Internett en suveren ressurs for å fremskaffe informasjon om vegetarisme. Her kan du finne tusenvis av oppskrifter, matlagningstips, nyhetsstoff, ernæringsråd osv. - alt sammen helt gratis! Lenker til aktuelle nettsider, finnes spredt rundt på nettsiden og forumet vårt.
1 Comment

Fint å se at veganismen brer seg om i Norge, bra blogg :) Jeg har startet min egen blogg om veganske matoppskrifter www.veganskmat.no

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.