En innføring i vegetarisk ernæring
Del 7: Spesielle hensyn for veganere

Ved å utelukke melk og egg fra kostholdet har veganere tilgang til noe færre næringskilder enn andre vegetarianere, men dette er utfordringer som enkelt kan løses ved å sikre alternative kilder til næringsstoffene i melk og egg, slik som vitamin D og B12, kalsium og komplett protein.



Som alle andre i nordlige strøk bør veganere være nøye med å få i seg nok D-vitamin, enten fra sollys, tilskudd eller beriket mat. Å få i seg nok protein er også enkelt for veganere, til tross for at veganere ikke får i seg de aminosyrene som finnes i animalsk mat.

En viktig utfordring ved et vegant kosthold er som nevnt å få i seg tilstrekkelig B12-vitamin via tilskudd eller beriket mat. Det er primært på dette ene punktet vegankost er forskjellig fra annet vegetarisk kosthold, og her bør veganere være spesielt påpasselige. Til gjengjeld er dette en utfordring som enkelt kan løses av dem som ønsker et kosthold helt fritt for matvarer fra husdyrindustrien.
 

Norsk Vegetarforenings ernæringsguide:
Gå tilbake til forrige del:
Slik takler du de få utfordringene 
Gå videre til neste del:
Må vegetarianere ta kosttilskudd?  

Ernæringsguiden - del for del:

Innledning
1: Vegetarisme - et godt utgangspunkt
2: "Man må spise kjøtt for å holde seg sunn"
3: Vegetarisme - ikke så forskjellig som mange tror
4: De forskjellige næringsgruppene
5: Utfordringene gjelder for alle, ikke bare vegetarianere
6: Slik takler du de få utfordringene
7: Spesielle hensyn for veganere
8: Må vegetarianere ta kosttilskudd?
9: Slik varierer du kostholdet
10: Hva er et godt kosthold? 



Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.