Har du også begynt å tenke på grillsesongen? Få flere gode tips her!
Nå når det går mot grillsesongen (har selv startet 14. mars!) er spørsmålet mitt hva er god vegetarmat på grillen?
Hei! På våre nettsider finner du mange gode tips i grillguiden. Det finnes riktig nok en god del ferdigprodukter som passer på grillen (de som finnes i kjøledisken hos helsekoster er best), men ofte er det vel så godt med grillede grønnsaker. Squash, aubergine, maiskolber osv er jo sikre vinnere. Stekt portobello sopp er ganske digg også! Prøv gjerne hele artisjokker (i alu-folie) som stikkes ned i grillkullet (når det har blitt helt hvitt). Ha på god olje og fingersalt / pepper.
En god grillolje er like selvfølgelig til grønnsaker som til kjøtt. Jeg har inntrykk av at mange "glemmer" at grønnsakene også nyter godt av litt ekstra smak. Grillet Tempeh kan dessuten anbefales (om du får tak i) -skivene pensles med litt olje og en god soyasaus.
Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser! Det finnes til og med de som slenger en hel pizza på grillen. Ha klar ferdig deig og ønsket fyll, så er det bare å kjøre i gang.
Med ønsker om en god (og lang?) grillsesong!
Hilsen Vilje Bech
(Ps. Dette svaret ble publisert 12.05.10. Det er ment å ta opp noe av det viktigste i det aktuelle spørsmålet. Det er altså ikke noe endelig eller perfekt svar. Har du kommentarer, et liknende spørsmål, eller ville du besvart dette annerledes? Bruk gjerne kommentarfeltet under!)
DINE SPØRSMÅL:
Neste spørsmål om vegetarisme: Hva er kilden til "vanlig" osteløpe? (13. Jun)
Forrige spørsmål om vegetarisme: Hvordan komme i kontakt med andre veggiser? (04. Mai)
Fortsatt nysgjerrig? Les mer om spørsmålspalten eller send inn et spørsmål.
Hei! På våre nettsider finner du mange gode tips i grillguiden. Det finnes riktig nok en god del ferdigprodukter som passer på grillen (de som finnes i kjøledisken hos helsekoster er best), men ofte er det vel så godt med grillede grønnsaker. Squash, aubergine, maiskolber osv er jo sikre vinnere. Stekt portobello sopp er ganske digg også! Prøv gjerne hele artisjokker (i alu-folie) som stikkes ned i grillkullet (når det har blitt helt hvitt). Ha på god olje og fingersalt / pepper.
En god grillolje er like selvfølgelig til grønnsaker som til kjøtt. Jeg har inntrykk av at mange "glemmer" at grønnsakene også nyter godt av litt ekstra smak. Grillet Tempeh kan dessuten anbefales (om du får tak i) -skivene pensles med litt olje og en god soyasaus.
Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser! Det finnes til og med de som slenger en hel pizza på grillen. Ha klar ferdig deig og ønsket fyll, så er det bare å kjøre i gang.
Med ønsker om en god (og lang?) grillsesong!
Hilsen Vilje Bech
(Ps. Dette svaret ble publisert 12.05.10. Det er ment å ta opp noe av det viktigste i det aktuelle spørsmålet. Det er altså ikke noe endelig eller perfekt svar. Har du kommentarer, et liknende spørsmål, eller ville du besvart dette annerledes? Bruk gjerne kommentarfeltet under!)
DINE SPØRSMÅL:
Neste spørsmål om vegetarisme: Hva er kilden til "vanlig" osteløpe? (13. Jun)
Forrige spørsmål om vegetarisme: Hvordan komme i kontakt med andre veggiser? (04. Mai)
Fortsatt nysgjerrig? Les mer om spørsmålspalten eller send inn et spørsmål.
Har du en kommentar?