Dine spørsmål (vegetarisme): Hvordan sikre variasjon i maten uten melk?

Hvordan unngå de ekstra utfordringene man får som ny veggis når man heller ikke drikker melk?


Hei! Jeg har før vært vegetarianer i 4 måneder ca, men ble så vanskelig, så jeg begynte å spise kjøtt igjen :(  Men nå har jeg bestemt meg for å slutte! Jeg blir kvalm hver gang jeg spiser det, så... Men, jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre det, for jeg er i tillegg allerisk mot melk.. Jeg bruker å spise en del soyaprodukter, men det blir litt ensformig det og da.. Tips?

Hei! Det er ikke alltid så enkelt i overgangsfasen. Det er ikke bare du, men til enhver tid flere hundre som er der. Dessverre er det en vei man lett føler man går alene. Men den behøver ikke være så vanskelig som mange tror.

Det kostholdet du beskriver, vil være det man kaller ovo-vegetarisk: du vil spise egg, men ikke melk. Tusener av veganere vet at det går utmerket å styre unna melk, og vi har en stor oversikt over hvordan det finnes melkefri erstatninger på nesten alle områder.

For deg vil antakelig det å utforske veganske produkter være spesielt nyttig, siden all vegansk mat er melkefri, selv om du altså ikke er veganer selv akkurat nå.

Mitt tips er at du skaffer deg en av de mange bra kokebøkene som finnes, og dessuten eksperimenterer med oppskrifter du finner på nett uten melk - du finner massevis av dem her på vår nettside.

Om du utforsker større matbutikker, helsekostbutikker og innvandrerbutikker over hele landet så vil du antakelig også finne masse god mat du kan spise, som du kanskje ikke ante at fantes en gang. Bruk litt tid, og bittelitt ekstra penger, og du vil se at du kan spise utrolig variert som vegetarianer!

Det finnes også et hele tiden voksende antall vegetarprodukter uten melk på markedet - mange av dem finner du i produktguiden vår. Du som ikke bruker melk kan selvsagt spise all vegansk mat, men også melkefri vegetarmat med egg.

Kos deg, og lykke til! Å bli vegetarianer er et valg som kan gi deg svært mye overskudd, livsglede, og den gode følelsen av å ta selvstendige, omtenksomme valg!

Hilsen Pål W. Thorbjørnsen

(Ps. Dette svaret ble publisert 15.04.11. Det er ment å ta opp noe av det viktigste i det aktuelle spørsmålet. Det er altså ikke noe endelig eller perfekt svar. Har du kommentarer, et liknende spørsmål, eller ville du besvart dette annerledes? Bruk gjerne kommentarfeltet under!)

DINE SPØRSMÅL:
Neste spørsmål om vegetarisme: Hva betyr "aroma"? Er det vegetarisk? (24. Apr)
Forrige spørsmål om vegetarisme: Fjerner vegetarianere seg fra naturens kretsløp? (18. Mar)
Fortsatt nysgjerrig? Les mer om spørsmålspalten eller send inn et spørsmål.


VEGETAR - DE 5 SISTE

Hvordan finansere oppstart av vegetar-restaurant?
Hodepine av vegetarmat - stemmer det, og hvorfor?
Mat nok til alle uten kjøtt?
Hvordan overbevise foreldre?
Er melk ok for veggiser?
(Se alle)
VEGAN - DE 5 SISTE

Hvorfor unngå ull og skinn, om man ikke er en perfekt forbruker?
Er cider og øl vegansk
Vegetarisme og vinterslapphet
Er veganisme forenlig med husdyrgjødsel?
Sosiale utfordringer ved nytt kosthold
(Se alle)
MATLAGING - DE 5 SISTE

Hvor få tak i varer som seitan?
Vegetabilsk gelatin, hvor? Hva?
Oppskriften "virker" ikke, hva kan jeg gjøre?
Hermetiserte bønner vs. hjemmekokte
Forslag til 3-retters vegetarmeny som også faller i smak hos altetende
(Se alle)
Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.