Sitater om veganisme (Vegansiden)

Her er en samling utvalgte sitater om veganisme, sagt eller skrevet av veganere:


Jeg undres over hva slags følelse, sinnelag og fornuft det mennesket hadde, som først forurenset sin munn med gørr, og som lot sine lepper berøre kjøttet til et slaktet vesen, som dekket bordet med forvridde deler av døde kropper, og som gjorde vesener som nettopp kunne bevege seg, som kunne oppfatte sine omgivelser og som kunne bruke sin stemme, om til delikate retter og sin daglige mat.
Plutark, filosof og historiker


Det er kun ved å møre opp og skjule dødt kjøtt ved kulinarisk tilberedelse at det gjøres egnet til å tygges og fordøyes, og at synet av blodige safter og rå grusomhet ikke vekker frykt og avsky.
Percy Byssche Shelley, 1800-talls-poet


Jeg ønsker ikke at noe som lever, skal lide.
Percy Byssche Shelley


Kroppen din har overhodet ikke noe ernæringsmessig behvor for kjøtt eller melk fra andre dyr.
Michael Klaper, lege og forfatter

 
Jeg ble veganer av politiske og moralske årsaker, i den tro at jeg gjorde et stort offer. Men for meg var det helt nødvendig - jeg ville ikke lenger  bidra til all volden i verden.
Alicia Silverstone, skuespiller


Ingenting har forandre livet mitt mer. Jeg føler meg bedre som menneske, siden jeg er bevisst og ansvarlig i forhold til mine egne handlinger. Jeg gikk ned i vekt, huden min ble renere og jeg fikk klarere øyne. Jeg ble helt enkelt sterkere, sunnere og mer fornøyd. Jeg kan ikke tenke meg noe som er bedre her i verden enn å være veganer.
Alicia Silverstone

 
Dyr og mennesker er kanskje forskjellige rent intellektuelt, men det er ganske så tydelig at dyrene har et rikt følelsesliv, og at de føler både glede og smerte. Det er lett å glemme forbindelsen mellom hamburgeren og kua den stammer fra. Men jeg tvang meg selv til å erkjenne at hver gang jeg spiste en hamburger, så slutten en ku å puste, å raute og å vandre rundt.
Moby, musiker


Det finnes realistiske, og som oftest bedre alternativer til å bruke dyr som mat, transportmidler, som offer for jakt, som klær eller som forskningsobjekter. Jeg vil instendig oppfordre deg om å ikke lenger gjøre (eller støtte) noe som medfører tortur, mishandling og ødeleggelse av dyr.
Moby 

 
For meg er det noe merkelig ved det å spise et annet levende vesen.
Shania Twain, musiker


Da jeg ble gammel nok til å innse at alt kjøtt var drept, virket det også irrasjonelt å bruke kreftene våre på å ødelegge noe som er svakere enn oss selv. Det minnet om hvordan bøller herset med yngre barn i skolegården.
River Phoenix, skuespiller


Jeg vokste opp på landet, der man holder store besetninger av kyr. Det var derfor jeg ble vegetarianer. Kjøtt stinker, både for dyrene, for miljøet og din egen helse.
K. D. Lang, musiker


Vi er alle glade i dyr. Hvorfor kaller vi noen for "kjæledyr" og andre for "middag"?
K. D. LangI BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.