Dine spørsmål (veganisme): Oppskriften "virker" ikke, hva kan jeg gjøre?

Hva kan ha gått feil når vegetarburgerne ikke ble slik man hadde tenkt seg, og oppskriften antydet?


Hei! Håper dere kan hjelpe meg med et lite problem! Sender med en liten oppskrift som kanskje bare trenger en liten justering. Håper det er mulig å få vite hva som er feil.

Etter å smakt noen vegetarkaker, likte jeg de så godt at jeg skulle prøve selv.
 
Oppskriften var:
Blomkål
Brokkoli
5 gulrøtter
1 egg
2 ss potetmel
 
Fremgangsmåten:
Grønnsakene kokes møre. Moses med stavmikser. Ha i egg og potetmel. Stekes på svak varme.
 
Akkurat det gjorde jeg, men kakene ville ikke henge skikkelig sammen og ikke ble de stekt inni heller. Tok etterpå litt mer potetmel i, men det hjalp heller ikke. Hva kan være feilen? Håper på hurtig tilbakemelding!
 

Hei og takk for spørsmålet.

Det å få til vellykkede vegetarkaker er definitivt en treningssak, så vel som det å ha gode oppskrifter for hånden!

Etter å ha sett igjennom oppskriften du refererer til her ser det ut til at problemet ligger i at grønnsakene skal moses med stavmikser. Resultatet er at du i bunn og grunn ender opp med en puré som du tilsetter egg og potetmel i. Dette gir rett og slett ikke nok "hold" til å få en sammenhengende kake -som du da har erfart :)

En løsning her er å mose grønnsakene med en potetstapper eller gaffel for å oppnå en litt grovere konsistens (husk for all del å hell av ALT vannet fra kokingen). Rør så inn potetmel og evt. egg. Egget kan du godt sløyfe til fordel for f.eks havregryn som både gir en mer "juicy" konsistens og suger til seg det meste av fuktigheten fra grønnsakene. Bruk da ca 2ss potetmel og 5-8ss havregryn og la røren stå i min 15. min før du steker kakene.

Lykke til!
Hilsen Vilje Bech


(Ps. Dette svaret ble publisert 27.01.10. Det er ment å ta opp noe av det viktigste i det aktuelle spørsmålet. Det er altså ikke noe endelig eller perfekt svar. Har du kommentarer, et liknende spørsmål, eller ville du besvart dette annerledes? Bruk gjerne kommentarfeltet under!)

DINE SPØRSMÅL:
Neste spørsmål om veganisme: Kalsium, laktoseintoleranse og veganisme (05. Feb)
Forrige spørsmål om veganisme: Bøker om vegan livsstil (04. Jan)
Fortsatt nysgjerrig? Les mer om spørsmålspalten eller send inn et spørsmål.


VEGETAR - DE 5 SISTE

Hvordan finansere oppstart av vegetar-restaurant?
Hodepine av vegetarmat - stemmer det, og hvorfor?
Mat nok til alle uten kjøtt?
Hvordan overbevise foreldre?
Er melk ok for veggiser?
(Se alle)
VEGAN - DE 5 SISTE

Hvorfor unngå ull og skinn, om man ikke er en perfekt forbruker?
Er cider og øl vegansk
Vegetarisme og vinterslapphet
Er veganisme forenlig med husdyrgjødsel?
Sosiale utfordringer ved nytt kosthold
(Se alle)
MATLAGING - DE 5 SISTE

Hvor få tak i varer som seitan?
Vegetabilsk gelatin, hvor? Hva?
Oppskriften "virker" ikke, hva kan jeg gjøre?
Hermetiserte bønner vs. hjemmekokte
Forslag til 3-retters vegetarmeny som også faller i smak hos altetende
(Se alle)




Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.