Dine spørsmål (veganisme): Veganisme og glutenallergi


Jeg er er glutenfri veganer. Er det noe jeg må passe spesielt på, da jeg ikke får meg næringsstoff fra fullkornsprodukter?

Nei, du er ingen problemer i forbindelse med å kutte ut glutenprodukter som vegan. Glutenfrie kornsorter som quinoa, amarant og hirse inneholder minst like mye næringsstoffer som hvete, bygg og rug. De fleste glutenfrie pasta- og bakstprodukter er laget av ris, mais og bokhvete, som er like bra som tilsvarende produkter som innholder gluten.

Hilsen Thomas Hamre

(Ps. Dette svaret ble publisert 20.11.09. Det er ment å ta opp noe av det viktigste i det aktuelle spørsmålet. Det er altså ikke noe endelig eller perfekt svar. Har du kommentarer, et liknende spørsmål, eller ville du besvart dette annerledes? Bruk gjerne kommentarfeltet under!)

DINE SPØRSMÅL:
Neste spørsmål om veganisme: Hermetiserte bønner vs. hjemmekokte (11. Des)
Forrige spørsmål om veganisme: Hvordan finne vegansk sjokolade? (22. Okt)
Fortsatt nysgjerrig? Les mer om spørsmålspalten eller send inn et spørsmål.


VEGETAR - DE 5 SISTE

Hvordan overbevise foreldre?
Er melk ok for veggiser?
Kan vegetarmat være enkel og billig?
Er brus vegetarisk?
Er soya kreftfremkallende?
(Se alle)
VEGAN - DE 5 SISTE

Er cider og øl vegansk
Vegetarisme og vinterslapphet
Er veganisme forenlig med husdyrgjødsel?
Sosiale utfordringer ved nytt kosthold
Er kumelk bra eller dårlig?
(Se alle)
MATLAGING - DE 5 SISTE

Hvor få tak i varer som seitan?
Vegetabilsk gelatin, hvor? Hva?
Oppskriften "virker" ikke, hva kan jeg gjøre?
Hermetiserte bønner vs. hjemmekokte
Forslag til 3-retters vegetarmeny som også faller i smak hos altetende
(Se alle)




Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.