Dine spørsmål (veganisme): Veganisme og glutenallergi


Jeg er er glutenfri veganer. Er det noe jeg må passe spesielt på, da jeg ikke får meg næringsstoff fra fullkornsprodukter?

Nei, du er ingen problemer i forbindelse med å kutte ut glutenprodukter som vegan. Glutenfrie kornsorter som quinoa, amarant og hirse inneholder minst like mye næringsstoffer som hvete, bygg og rug. De fleste glutenfrie pasta- og bakstprodukter er laget av ris, mais og bokhvete, som er like bra som tilsvarende produkter som innholder gluten.

Hilsen Thomas Hamre

(Ps. Dette svaret ble publisert 20.11.09. Det er ment å ta opp noe av det viktigste i det aktuelle spørsmålet. Det er altså ikke noe endelig eller perfekt svar. Har du kommentarer, et liknende spørsmål, eller ville du besvart dette annerledes? Bruk gjerne kommentarfeltet under!)

DINE SPØRSMÅL:
Neste spørsmål om veganisme: Hermetiserte bønner vs. hjemmekokte (11. Des)
Forrige spørsmål om veganisme: Hvordan finne vegansk sjokolade? (22. Okt)
Fortsatt nysgjerrig? Les mer om spørsmålspalten eller send inn et spørsmål.


VEGETAR - DE 5 SISTE

Hvordan finansere oppstart av vegetar-restaurant?
Hodepine av vegetarmat - stemmer det, og hvorfor?
Mat nok til alle uten kjøtt?
Hvordan overbevise foreldre?
Er melk ok for veggiser?
(Se alle)
VEGAN - DE 5 SISTE

Hvorfor unngå ull og skinn, om man ikke er en perfekt forbruker?
Er cider og øl vegansk
Vegetarisme og vinterslapphet
Er veganisme forenlig med husdyrgjødsel?
Sosiale utfordringer ved nytt kosthold
(Se alle)
MATLAGING - DE 5 SISTE

Hvor få tak i varer som seitan?
Vegetabilsk gelatin, hvor? Hva?
Oppskriften "virker" ikke, hva kan jeg gjøre?
Hermetiserte bønner vs. hjemmekokte
Forslag til 3-retters vegetarmeny som også faller i smak hos altetende
(Se alle)




Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.