Dine spørsmål (veganisme): Hvordan erstatte kjøtt i rypemiddag?

Går det an å lage en vegetarisk vilt-aktig middag uten det tradisjonelle rypekjøttet?


Hei. Jeg har en kompis som er vegetarianer og han er invitert til middag hos meg. Opprinnelig planlegger jeg å lage rypemiddag som består av ris, rosenkål, gulrot, sopp, saus og rypekjøtt.

Det jeg lurer på er om det fins noe som kan erstatte kjøtt på en fornuftig måte og kombineres med øvrig tilbehør som beskrevet over her? Alternativt om det er en vri som kan gjøres slik at det ikke er behov for å lage to helt separate retter. Mottar gjerne henvisninger til oppskrifter som kan benyttes.


Det finnes så absolutt noe som kan erstatte kjøttet i settingen beskrevet her, spørsmålet er kanskje mer hva du kunne tenke deg å prøve!

Hvis du selv har tenkt å spise rype og servere kompisen din noe vegetarisk er det slettes ikke nødvendig å servere to separate retter. Det eneste du trenger å huske på er at du:

A: Ikke tilsetter kjøtt/kjøttbuljong/kraft el.l i sausen

B: Tar ut deler av sausen i en mindre kasseroll til kompisen din før du evt tilsetter kjøtt.

Det øvrige tilbehøret lages da selvsagt på vanlig måte.

Det fins en rekke ting du kan servere isteden for kjøtt, både halvfabrikata og mer eller mindre ferdigprodukter er godt tilgjengelig i butikken om du ikke ønsker å lage noe fra bunnen av:

En populær variant til f.eks viltsaus er Hälsans Köks «Grytbitar», både utseende og tekstur tilfredstiller også kjøttetere. Alternativt kan du kjøpe vegetarisk farse ( fra f.eks Quorn eller Hälsans Kök) som formes til f.eks boller, små biffer el.l. som brunes i litt smør/margarin. Farsen blander du ut med litt væske, potetmel, salt, pepper og ferske urter (f.eks timian el. Rosmarin) la den hvile i kjøleskap i minst 15min slik at alt får satt seg før steking.

Hilsen Vilje Bech


(Ps. Dette svaret ble publisert 29.11.08. Det er ment å ta opp noe av det viktigste i det aktuelle spørsmålet. Det er altså ikke noe endelig eller perfekt svar. Har du kommentarer, et liknende spørsmål, eller ville du besvart dette annerledes? Bruk gjerne kommentarfeltet under!)

DINE SPØRSMÅL:
Neste spørsmål om veganisme: Hvorfor ikke flere vegane kakeoppskrifter? (17. Des)
Forrige spørsmål om veganisme: Overgang fra vegetarianer til veganer (16. Mar)
Fortsatt nysgjerrig? Les mer om spørsmålspalten eller send inn et spørsmål.


VEGETAR - DE 5 SISTE

Hvordan overbevise foreldre?
Er melk ok for veggiser?
Kan vegetarmat være enkel og billig?
Er brus vegetarisk?
Er soya kreftfremkallende?
(Se alle)
VEGAN - DE 5 SISTE

Er cider og øl vegansk
Vegetarisme og vinterslapphet
Er veganisme forenlig med husdyrgjødsel?
Sosiale utfordringer ved nytt kosthold
Er kumelk bra eller dårlig?
(Se alle)
MATLAGING - DE 5 SISTE

Hvor få tak i varer som seitan?
Vegetabilsk gelatin, hvor? Hva?
Oppskriften "virker" ikke, hva kan jeg gjøre?
Hermetiserte bønner vs. hjemmekokte
Forslag til 3-retters vegetarmeny som også faller i smak hos altetende
(Se alle)




NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.