Dine spørsmål (veganisme): Hvordan bli vegetarisk / vegansk ernæringsfysiolog?

Hvor kan man studere ernæring, veganisme og vegetarisme? Er dette en utdanning og kompetanse det er behov for, og som man kan jobbe med?


Eg har akkurat begynt på ernæringsutdanning og er nysgjerrig på utdannelsen din som vegetarisk ernæringsfysiolog. Kor har du tatt den og korleis har du klart å dreie den over på plantebasert ernæring? Regner med eg kjem til å svømme litt mot strømmen, så har du noken gode tips?

Hei. Så bra at det er flere som er interessert i å bli ernæringsfysiolog. Det er et voksende behov for dette, og spesielt i forhold til vegetar-og vegankost. 

Jeg har selv en bachelor fra Atlantis Medisinske Høyskole. I løpet av seks semestre hadde vi kun en halv dag med forelesning om vegetariske og veganske kosthold. Situasjonen er omtrent den samme andre steder. Det å tilegne seg mye kunnskap om ulike plantebaserte kosthold vil derfor avhenge mye av deg selv og din egeninteresse.

Jeg søkte ofte opp vitenskapelige studier relatert til de ulike emnene vi hadde om. F.eks. da vi hadde om kosthold ved graviditet var det viktig for meg å finne ut eventuelle fordeler man har, eller om det var noe man måtte passe ekstra på i forhold til vegetariske eller veganske kosthold. Det er og viktig å tørre å stille spørsmål til lærerene, både av kritisk og nysgjerrig art.

Skal du skrive en bacheloroppgave eller en masteroppgave får du ofte frie nok tøyler til å kunne velge et emne som omhandler noe innenfor vegetar- og vegankosthold. Det kan og gi deg en fordel i forhold noe som du har spesielt bra peiling på.

Ellers må jeg si at jeg opplevde mye mindre motstand enn jeg hadde trodd. Jeg opplevde aldri å bli kritisert for mine egne meninger eller mitt kosthold, men derimot at folk var nysrgjerrige. Jeg tror også jeg ga mine klassekamerater et godt eksempel på at et vegansk kosthold kan være både sunt og trygt.   


Vennlig hilsen Marte Bergseng
Marte er ernæringsfysiolog og forfatter av boken Plantebasert ernæring.

(Ps. Dette svaret ble publisert 11.03.14. Det er ment å ta opp noe av det viktigste i det aktuelle spørsmålet. Det er altså ikke noe endelig eller perfekt svar. Har du kommentarer, et liknende spørsmål, eller ville du besvart dette annerledes? Bruk gjerne kommentarfeltet under!)

DINE SPØRSMÅL:
Neste spørsmål om veganisme: Vanskelig med nok kalsium som veganer? (21. Mar)
Forrige spørsmål om veganisme: Er raw food bra? (17. Apr)
Fortsatt nysgjerrig? Les mer om spørsmålspalten eller send inn et spørsmål.


VEGETAR - DE 5 SISTE

Hvordan finansere oppstart av vegetar-restaurant?
Hodepine av vegetarmat - stemmer det, og hvorfor?
Mat nok til alle uten kjøtt?
Hvordan overbevise foreldre?
Er melk ok for veggiser?
(Se alle)
VEGAN - DE 5 SISTE

Hvorfor unngå ull og skinn, om man ikke er en perfekt forbruker?
Er cider og øl vegansk
Vegetarisme og vinterslapphet
Er veganisme forenlig med husdyrgjødsel?
Sosiale utfordringer ved nytt kosthold
(Se alle)
MATLAGING - DE 5 SISTE

Hvor få tak i varer som seitan?
Vegetabilsk gelatin, hvor? Hva?
Oppskriften "virker" ikke, hva kan jeg gjøre?
Hermetiserte bønner vs. hjemmekokte
Forslag til 3-retters vegetarmeny som også faller i smak hos altetende
(Se alle)
Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.