Veganguide: Hvorfor veganer? Del 2: For dyra (Vegansiden)


Likeverdige?-I Norge slakes godt over 100 000 dyr om dagen, mer enn ett dyr i sekundet.

-Tusenvis av dyr overlever ikke veien til slakteriet en gang.

-Hver gang du kjøper kjøtt sier du i praksis at det er helt greit å systematisk ta liv, selv om det eksisterer fullverdige alternativer.

-I moderne eggproduksjon sorteres kyllingene etter kjønn hvor kun hunkyllingene levere videre for å legge egg. Hankyllingene drepes kort etter fødselen.

-Gris og kylling lever ofte nesten uten dagslys i kunstige omgivelser helt frem til slaktingen.

-Også kyr står inne i båser store deler av livet før de havner på slaktebenken.

-Kalver separeres gjerne fra moren sin rett etter fødselen. Årsaken til dette er at kyrne først og fremst produserer melk til oss mennesker, og våre barn, fremfor sine egne barn! I stedet for å kunne die, gis kalvene ofte et erstatningsprodukt heller enn melk rett fra sin egen mor.

-Det er svært lite som minner om bonderomantikk og norsk natur i et industrielt fremstilt kjøttprodukt.

-Du tenker kanskje at norske dyr har det godt sammenlignet med dyr fra andre land? Norge importerer tonnevis av kjøtt hvert år for å "mette" etterspørselen etter kjøttvarer. Kjøttet i norske butikker er altså ikke nødvendigvis norsk.

Hvorfor blir noen dyr redusert til et produkt, mens andre er en naturlig del av familien?
 

Gå videre til neste del: Hvorfor veganer? Del 3: For miljøet og en bedre verden
Gå tilbake til forrige del: Hvorfor veganer? Del 1: For deg selv og din egen helse

Veganguide på nett, del for del:

1: Hva er veganisme?
2: Hvorfor veganer?
    Del1: For deg selv og din egen helse
    Del2: For dyra
    Del3: For miljøet og en bedre verden
3: Hvordan bli veganer? Hvor begynner jeg?
4: Hva spiser veganere?
5: Den nye maten
6: Men, blir det ikke mye kjedelig og sunn mat da?
7: Spise ute?
8: Veganisme -gambling med helsa?
9: Hvilke næringsstoffer bør en som veganer være oppmerksom på?
10: Men, hva med proteiner?
11: Vanlige spørsmål / myter
12: Mer informasjon??




1 Comment

Hvis alle blir veganere, så sies det i praksis ja til å slakte ned alt som er av husdyr. Dette er dyr som er avlet for å gi oss mat og klær. Ingen grunn til å holde husdyr hvis de ikke er til nytte. (Dyrt å fore opp kyr f.eks.) Ved å kutte ut jakt, så blir det alt for mye elg, rein, hjort o.l. Dette blir regulert gjennom fornuftig uttak av dyr hver år. Litt for lettvint å si at det er til dyras beste å bli veganer når resultatet blir sim beskrevet. MEN, vi kan nok helt sikkert begrense kjøttbruken. Vet at det er mye godt å spise uten at det er kjøtt,melk o.l i maten. Blir jo fryktelig mange arbeidsledige hvis vi all blir veganere også. Ikke alle bønder som kan dyrke korn o.l.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.