Veganguide: Men, blir det ikke mye kjedelig og sunn mat da? (Vegansiden)

Nei, selv supersunne veganere setter pris på litt junk inni mellom! Som veganer trenger du faktisk ikke gi opp helt "vanlig" mat som pizza, taco, burger, pasta o.l. Det finnes mange, gode vegetabilske alternativer på markedet som er minst like raske og enkle i bruk.


 
Veganske produkter
 
Pizza
Det finnes mange veier utenom osten som allikevel gir et smakfullt resultat! Pizza med hjemmelagd basilikumpesto (evt. ferdigkjøpt variant uten ost) er ikke bare godt, men ser også bra ut. En god dressing basert på naturell soyayoghurt eller soyarømme (fåes i større matvarebutikker) gir også et godt resulat....Og det finnes dessuten 100% melkefri ost på helsekosten som også smelter på toppen!

Taco
Familieklassikeren kan enkelt lages helt vegan. I tacoseksjonen på butikker som fører Santa Maria produkter finner du også "vegetarian tacomix" som skal være helt vegansk (basert på TVP for et kjøttdeigaktig resultat). Følg anvisningen på pakken og bytt evt. ost og rømme med vegetabilske alternativer. En kan også erstatte kjøttmengden i oppskriftene (bak på krydderposen) med erstattningsprodukter (her er det mye godt å velge mellom) eller kjøre en ren bønnevariant. Mulighetene er mange.

Burger (og pommes frittes)
De beste burgerne lager du selv, men det er greit å kunne kjøpe ferdig. Burgerne fra Nutana (større matvarebutikker) er veganske og det finnes dessuten flere alternativer på helsekosten. Pommes frittes er i 99% av tilfellene vegansk. Sjekk pakken om du er i tvil.

Pasta
Pasta med kjøttsaus er kanskje noe av det enkleste å veganisere. Både helsekoster og innvandrer forretninger selger TVP (Soy-chunks, soya mince etc) som fungerer utmerket i stede for kjøttdeig. Relativt drøyt i bruk og god holdbarhet sikrer mange bra middager. Sausen kan godt kjøpes ferdig fra glass!

Kebab på vei hjem fra byen?

Ikkeno' problem! Falafel selges over hele landet og er både billigere og sunnere. Pass på rømme/yoghurtbasert dressing, velg evt. heller tomatbaserte sauser og tahinidressing der det er tilgjengelig.

Pølse i brød
Er også fullstendig mulig. Flere av pølsebrødpakkene på butikken er helt veganske og med noen pølser fra helsekosten er du i mål!

Rosinboller
De fleste industri-bakte bollene lages uten melk og flere produsenter pensler heller ikke bollene med egg. Sjekk innholdsfortegnelsen og kos deg.
 

Gå videre til neste del: Spise ute?
Gå tilbake til forrige del: Den nye maten

Veganguide på nett, del for del:

1: Hva er veganisme?
2: Hvorfor veganer?
    Del1: For deg selv og din egen helse
    Del2: For dyra
    Del3: For miljøet og en bedre verden
3: Hvordan bli veganer? Hvor begynner jeg?
4: Hva spiser veganere?
5: Den nye maten
6: Men, blir det ikke mye kjedelig og sunn mat da?
7: Spise ute?
8: Veganisme -gambling med helsa?
9: Hvilke næringsstoffer bør en som veganer være oppmerksom på?
10: Men, hva med proteiner?
11: Vanlige spørsmål / myter
12: Mer informasjon??
1 Comment

Hei

Hvor har de vegan burger og pølser i Oslo?

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.