Veganguide: Hva er veganisme? (Vegansiden)

Å bli veganer er kanskje det viktigste og mest betydnigsfulle enkeltvalget du kan ta i livet ditt. I denne guiden kan du finne ut mer om hvorfor veganisme er en livsstil stadig flere sverger til.


Enten du er opptatt av din egen helse, ting du kan gjøre for miljøet og en bedre verden, eller du syns det er totalt unødvendig at dyr står i stuet i bås for så å ende opp på en tallerken, får du her en mulighet til å gjøre noe med det!  

Enklere enn man tror
Det å leve som veganer i dag er ikke et stort offer, eller synonymt med å gi opp livet slik du kjenner det. Vi er ikke stort forskjellige fra alle andre og går foran med et godt eksempel på at det er mulig å velge bort lidelse uten å lide selv.

Veganisme behøver ikke være urtete, biodynamisk salat og økologisk rugknekkebrød. Tvert i mot. Veganisme er også pizza, saftige burgere, sjokoladecookies og blåbærpannekaker! Det handler om hva en gjør det til. Der noen ser begrensninger ser andre muligheter.

Bli veganer! Et valg som gagner både deg, dyra, miljøet og verden.


Gå videre til neste del: Hvorfor veganer?

Veganguide på nett, del for del:
1: Hva er veganisme?
2: Hvorfor veganer?
    Del1: For deg selv og din egen helse
    Del2: For dyra
    Del3: For miljøet og en bedre verden
3: Hvordan bli veganer? Hvor begynner jeg?
4: Hva spiser veganere?
5: Den nye maten
6: Men, blir det ikke mye kjedelig og sunn mat da?
7: Spise ute?
8: Veganisme -gambling med helsa?
9: Hvilke næringsstoffer bør en som veganer være oppmerksom på?
10: Men, hva med proteiner?
11: Vanlige spørsmål / myter
12: Mer informasjon??
5 Comments

Overskriften er: Veganguide: "Hva er veganisme? (Vegansiden)", men jeg kan ikke se noen forklaring eller beskrivelse?

Hei! Det du vel sikter til er tittelen på første side av de tolv sidene i onlineversjonen av veganguiden som du nå er inne på. Link til hver side finner du nederst på siden. Vi beklager om tittelen på denne enkeltsiden ikke er spesifikk på det du søker om, men i sum håper vi du opplever at veganguiden gir deg svar på hva veganisme er, og det i stor detalj :)

Hei!
Jeg lurer på hvordan veganere får i seg D-vitamin om vinteren når det ikke er tilstrekkelig med sollys?
Jeg så nettop 101 reasons to go vegan, og nå føler jeg at det er på tide å kutte ut både fisk, egg og melk. Jeg har veldig lyst til å klare å være veganer, men er det vanskelig å få i seg det man trenger? B12? D-vitamin? :):)

Hei!

Så bra du vurderer et vegansk kosthold. Å få i seg nok vitamin D vinterstid er også et problem for ikke-veganere, derfor anbefales det at alle tar tilskudd i måneder med bokstaven R i seg. Som veganer er det viktig å skaffe seg en pålitelig kilde til B12, vi anbefaler tilskudd. Om du vil vite mer om hvilke næringsstoffer en bør passe ekstra godt på som veganer anbefaler vi at du kjøper boken Plantebasert ernæring her hos oss. Den gir en god oversikt :)


Mvh
Vigdis

Hei! Har lest en god del om veganisme og blir bare mer og mer inspirert til å begynne en vegansk livstil. Er bare 17 og student, så økonomien er som en vanlig student - altså ikke all verden. Har hørt fra flere at det å spise økologisk påvirket økonomien positivt, men det skjønner jeg egentlig ikke ettersom de fleste produktene er ganske dyre. Hva er deres erfaring?

Har vært vegetarianer tidligere, og er i tillegg allergisk mot melkeprodukter. Ikke minst er jeg dyrevenn så jeg ser kun positivt på å bli veganer.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.