Rawfood / råkost / Raw-veganisme: En del av vegetarverdenen!

Levende, næringsrik mat upåvirket av skadelige prosesser er et naturlig valg for veganere, vegetarianere, og alle andre som vil spise sunt! Denne innføringen er skrevet av en norsk vegetarianer, etterhvert tilnærmet veganer, og 'råkoster' gjennom flere tiår:Ved overgang til råkost blir de fleste kvitt fire av de mest vanlige sykdommene i dagens velferdssamfunn, nemlig forkjølelse, forstoppelse, fedme og tannråte. Disse sykdommene er igjen grobunn for andre sykdommer.
 
Ved koking av grønnsakene tapes mye av næringsstoffene, som de vannløselige B- og C-vitaminene. Enzymene ødelegges, og grønnsakene får en mere syredannende egenskap i organismen enn om de var rå.
 
Råkost fremmer transport av næringsstoffer fra kapilærnettet (nettet av bittesmå blodårer) til vevsceller, og transporten av de avfallsstoffer som dannes der tilbake til kapilærnettet. Råkost hjelper dermed til å fjerne skadelige proteinansamlinger i det myke mesenkymet (laget mellom kapilærnett og cellevev). Det er når disse proteinansamlingene blir varig at kroniske og alvorlige sykdommer oppstår. Det proteinet det er snakk om her er animalsk protein.
 
Råkost øker produksjonen av hvite blodlegemer, som er viktig i bekjempelsen mot smittestoffer og bakterier. Råkost øker dermed kroppens egen motstandskraft.
 
Råkost endrer tarmkanalens bakterieflora slik at forråtnelsesbakteriene må vike plass for melkesyrebakterier og andre mikrober som er nyttige for organismen.
 
Råkost øker produksjon av enzymer som er et proteinstoff som nedbryter maten. Jo flere enzymer vi har jo bedre og hurtigere skjer fordøyelsen.

Råkost og grønnsaker gir en lett og behagelig metthetsfølelse og vi føler oss mere våkne og opplagte.


1 Comment

Jeg har begynt med det for fire dager siden, og har tenkt å fortsette med i et år. men er ikke sikker på om at jeg klarer det.
men nå har jeg lagt merke på en del forskjeller allerede, at jeg har mer kontroll over sinne, føler meg ikke så svimmel som før, og er blitt mye energisk.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.