Å skrive for Norsk Vegetarforening


Bakgrunn
Selv om det stadig blir flere vegetarianere og bedre utvalg av vegetarprodukter er det lite god, lett tilgjengelig norskspråklig informasjon om vegetarisme. Samtidig sitter mange vegetarianere på masse kunnskap om det å leve vegetarisk som er helt ukjent for andre. Hvordan er det for eksempel å ha vegetariske barn - eller å være vegetarbarn, for den saks skyld? Hvordan er det å være kristen vegetarianer, ateistisk vegetarianer, gammel vegetarianer, vegetarianer på sykehus, vegetarianer i forsvaret eller vegetarianer på reisefot? Både kortere og lengre artikler om alt dette ønskes velkommen av Norsk Vegetarforening, både til vårt blad til Vegetarnytt og til vår nettside. Siden alt av NVs informasjonsmateriell etterhvert legges ut på nett og forblir tilgjengelig der i årevis kan vi nærmest love deg en bred leserskare bestående av tusenvis av interesserterte.

Tema bestemmer du selv
Temamessig har vi altså en svært bred innfallsvinkel. Alle blir jo f.eks. vegetarianer av en spesiell grunn, og dette grunnlaget er i seg selv et godt utgangspunkt for en artikkel. Enten du er opptatt av helsemessige, dyrevernmessige, miljøvernemssige, religiøse, etiske, estetiske eller andre aspekter ved vegetarisme, så er det noe du kan dele med andre. Dersom du har lyst til å skrive men trenger et tema å ta tak i er det bare å ta kontakt - Norsk Vegetarforening har massevis av gode ideer på lager.
 
På nett eller på trykk
Du kan selv velge om du vil ha artikkelen din på trykk bare på vår nettside eller i trykket format (Vegetarnytt og/eller våre trykte artikkel-antologier). Vi foretrekker selvsagt muligheten til å utgi artikler både på nett og på trykk - men valget er ditt. Du kan selvsagt være anonym, men vi må ha mulighet for å kontakte deg angående innholdet i artikkelen din.
 
Redigering
Norsk Vegetarforening forbeholder retten til å redigere innkomne artikler, selv om dette selvsagt skjer på en så skånsom måte som mulig. Vi tar kontakt med deg dersom vi tror artikkelen vil bli mer leservennlig med mer omfattende endringer.
 
Lengde
En av velsignelsene med internett er at vi kan legge ut både veldig korte og svært lange artikler - alt over 500 ord er velkommen! Det samme gjelder for artikler i trykket format - selv om svært lange artikler da evt. må forkortes.
 
Format
Artikler kan sendes oss både i Word-format, som rtf- eller pdf-filer, eller rett og slett som vanlig tekst i en e-post. Du kan også sende ting du har skrevet i papirformat per post, men vi foretrekker å motta materiale per e-post siden det både er raskere, tryggere og enklere å behandle.
 
Honorering
Norsk Vegetarforening har en begrenset økonomi som gjør det vanskelig for oss å honorere innkomne artikler. Dersom du har journalist-erfaring eller liknende kan du gjerne kontakte foreningen, så skal vi se hva vi kan få til. I alle tilfeller håper vi som ideell organisasjon at alle først og fremst ønsker å bidra for å være med på å spre kunnskap om vegetarisme - dette er vårt eksistensgrunnlag.
 
Du kan sende inn
artikler per epost. vi vil kontakte deg igjen så fort som mulig. Og dersom du har spørsmål er det selvsagt bare å ta kontakt - vi er der for å hjelpe!


1 Comment

Som Vegan "nybegynner" må jeg si at listen med 100 lett tilgjengelige vegetarprodukter var fantastisk!!!Hadde den med meg når jeg skulle handle, noe som gjorde det mye lettere og finne rette produkter.

Har så smått prøvd meg på endel lunsj/middagretter og det går bedre etterhvert. Jeg er veldig opptatt av dyrs rettigheter og vern Så det derfor som ganske naturlig å gå mer og mer bort fra å spise kjøtt, men holder meg også borte fra melkeprodukter/egg/honning.

Må si at jeg føler meg mye bedre både til sinns og kroppslig, så dette anbefaler jeg gjerne til mine nærmeste ::)) Takk for flotte oppskrifter, jeg er stadig innom og kikker på deres nettsider og de er til god hjelp.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.