Matstoff og oppskrifter av Jane H. Johansen for Norsk Vegetarforening

Her får du oversikt over det ferskeste innholdet av Jane, som er forfatter av VeganMisjonens kokebok, på veg-veg.no:

VeganMisjonens kokebok
En av de første, og antakelig viktigste norske grønne kokebøkene noensinne.

Blomkålsuppe (vegansk)
Supper skal ikke undervurderes!
I denne nydelige blomkålsuppa brukes vegetabilsk melk isteden for kumelk.

Emneord:

Sjokoladepuffer (vegansk)
Dette er julegodis som er kjempeenkel å lage!

Emneord:

Lindrende linsesuppe (vegansk)
Suppe er ikke lenger bare suppe når du har smakt denne: en heftig linsesuppe med masse smak og kjærlighet!

Emneord:

Budsjettmiddag: Grønnsakswok med peppersaus (vegansk)
En spennende aubergine- og paprikawok med herlig peppersaus.

Emneord: |

Oslogryta (vegansk)
- en smakebit fra VeganMisjonens kokebok

Emneord:

Stemningsrapport fra et kokekurs
Vi befinner oss i et kjøkken på Grünerløkka i Oslo en lørdag formiddag. En liten samling mennesker med et felles mål: Vi skal lære oss å lage vegetarmat!

Emneord:

Budsjettmiddag: Polentapai med gulrot og purre (vegansk)
I denne oppskriften brukes polenta som "eggerstatning".

Emneord: |

Hjemmelaget potetstappe (vegansk)
Potetstappe på pose? Nei takk! Hjemmelaget er så uendelig mye bedre.

Emneord:

Suppe med kikerter og kokosmelk (vegansk)
Denne suppa er rett og slett fryktelig god. Prøv den du også, kanskje du blir hekta!

Emneord:

Riskrem med bringebærsaus (vegansk)
Ingen jul uten riskrem!

Emneord:

Syv sorter sushi- helt uten fisk! (vegansk)
Lei av julemat allerede? Prøv hjemmelaget sushi isteden!

Emneord:

Jane H. Johansen: Vegan ukesmeny
"Hva i all verden skal vi ha til middag i dag?" er vel en kjent setning for de fleste. Her får du en fiks ferdig ukesmeny med forslag til syv spennende og fullstendig veganske middagsretter.


Emneord:

Grønnsakslapskaus (vegansk)
Ingenting dufter så herlig som en god gammeldags grønnsakslapskaus som står og godgjør seg på ovnen. Dette er genial mat som er enkel å lage og som smaker like fabelaktig godt hver gang.

Emneord: |

Urtekokte erter og ovnsstekte dillpoteter (vegansk)
Dette er en smart måte å koke erter på for å lure inn masse ekstra smak. Trikset er ganske enkelt: å koke ertene sammen med friske urter. Resultatet blir en middagsrett full av rene smaker og fine konsistenser.

Emneord:

Taco med bønnestuing (vegansk)
"Fredagstaco" er i ferd med å bli et begrep rundt om i de norske hjem.
Her får du den i vegansk utgave med bønnestuing og hjemmelaget tomatsalsa.

Emneord:

Byggotto med sorte bønner (vegansk)
Du kan få mye moro ut av en pakke byggryn!
Dette er en risottoliknende rett, men med byggryn istedenfor ris, derav navnet byggotto.

Emneord: |

Pasta med rød pesto og grønnsaker (vegansk)
Denne deilige pastaretten er kjapp og enkel å lage, noe som gjør den svært godt egnet som hverdagsmiddag.

Emneord: |

Chana Masala (vegansk)
Kikerten er dronning uansett hvor den opptrer.
Her har den hovedrollen i den klassiske indiske retten chana masala sammen med løk, tomater og masse varme krydder. Det dufter mmmmmmmm :)

Emneord: |

I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.