Norsk Vegetarforening > Blogger >

Kommer: Vegetar & Vegan Facebookside & guider for ditt fylke!

Nå lager vi de siste av 50 lokalguider. Samtidig vil vi starte Facebook-veggisgrupper for hvert eneste fylke. Vi håper du vil hjelpe du oss med ros og ris!


Det er vegetarianere i hver minste krok i Norge. Det sitter vi som sender ut kokebøker fra Lindesnes til Svalbard med veldig håndfaste beviser på.

Gjennom 2011 laget vi flere titalls nye lokalguider. De siste 7-8 kommer i dagene fremover mot 1. februar. Men hva er neste skritt?

De fleste fylkene har vi allerede flere guider til. Samtidig er det store tomrom i guidene. Et første skritt mot å forbedre dette blir å lansere guider for hvert fylke - og gjøre dem så interaktive som mulig.

Fylkesguidene kommer
Vi har nettopp laget en pilotkandidat - Vegetar & Veganguide for Akershus. Når vi har en god mal, følger liknende guider for de restrende fylkene.

Hver fylkesguide vil inneholde lister over guider til byer og tettsteder. Samtidig blir fylkesguidene samlested for informasjon om alle de områdene av fylket vi ikke har noen guider til.

Eksempel: Numedal
Bor du i Numedal i Buskerud, for eksempel, vil du vite at det er så som så med varetilbudet. Men Veggli Vertshus har pizza uten kjøtt, og Coop Rødberg har økomat og plantemelk. Sånt bør det bli det guide av, etterhvert; det tar nemlig 3-4 timer å kjøre fra Kongsberg til Geilo gjennom Numedal, og da er det godt å vite hvor man finner maten!

Blogger skal med om de vil
I hver fylkesguide vil vi også liste opp bloggere som er fra/skriver fra det aktuelle fylket. Kanskje sitter en av flere titalls gode norske veggisbloggere og skriver i din egen nabokommune? Slik info tror vi vil være av interesse både for deg og for bloggeren.

Integrering med Facebook og Vegetarforumet
Norsk Vegetarforum er nå ni år gammelt, og det inneholder hundretalls innlegg om lokale forhold. Mange av dem har hatt flere tusen sidevisninger! Hver landsdel har sin egen seksjon - noen brukes hyppig, andre mer sjeldent.

Facebook vokser på bekosting av debattforumene. Samtidig er de to veldig ulike: på Facebook er diskusjonene lynraske, men varer kortere. Forumer gir mer dybde, varighet og oversiktlighet.

Som du vil se i Akershusguiden, fletter vi inn både forumet for veggiser på østlandet, men også en helt ny gruppe: Akershus Vegetar & Vegan. Dette er en gruppe alle kan melde seg inn i. Via dine brukerinnstillinger på Facebook kan du velge hvor tett du vil følge gruppen; du kan få oppdateringer hver gang det skjer noe som helst, eller aldri, kun når du går inn på gruppen selv. Valget er ditt.

Fylkesgruppene på Facebook
Det er titusener av norske veggiser på Facebook. For flere byer finnes det allerede ikke bare en, men flere Facebook-grupper.

De vi lager blir litt annerledes. For det første er de verken kun for veganere, eller omvendt mest for melkedrikkende veggiser - de blir ressurser for absolutt alle som er veganere, vegetarianere, eller som helt enkelt spiser mye vegetarisk eller er nysgjerrige.

Hvis disse gruppene vokser, vil det altså være veldig høyt under taket. Det vil være tillatt for dyreverngrupper å reklamere for lokale begivenheter, og for helt vanlige veggiser å snakke om nye spisesteder og så videre. Reklame fra firmaer og utenomsnakk (jeg vil gjerne fortelle om trommesirkelen min) og sarkasme/angrep er ca. det eneste vi vil luke ut.

Disse gruppene blir altså uten føringer, utover det at Norsk Vegetarforening står bak. Her er ikke en gruppe veggiser mer velkomne, og det er verken miljø, helse eller dyrevern som er viktigst: alle er velkomne, og ikke engang ikke-vegetarianere er annenrangs passasjerer. Punktum.

Hva syns du?
Det var detaljene. Vi håper du tar en titt på den nye fylkesguiden for Akershus, og Facebookgruppen Akershus Vegetar & Vegan. Hva syns du vi gjør bra? Hva kunne vært annerledes? Er det noe du savner?

Og ikke minst: er dette ressurser du selv tror du vil ha glede av? Vil du like å følge en lokalgruppe for ditt eget fylke, enten det er Telemark, Troms eller i Trøndelag?

Vi håper å høre fra deg :-)


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.