Opprop for vegetarmat: Halvveis til mål!

Nå kan en viktig vegetarseier vinnes. Over 1000 mennesker har allerede signert. Dette angår langt fler enn de som selv er vegetarianere.Grunner til at vegetarmat bør merkes
Om øko- allergi- og helsevennlig mat merkes, men vegetarmat utelukkes, går det ut over mange flere enn bare veggiser:

Over 1000 personer over hele landet har signert på Norsk Vegetarforenings opprop for at vegetarmat ikke bør nedprioriteres. At Forbrukerrådets nye nettside og telefon-app skal angi glutenfri, økologisk og nøkkelhullmerket mat, men ikke vegan- og vegetarmat, er noe som engasjerer.

Viktig for veldig mange
Helt umiddelbart kan dette høres ut som et spørsmål som bare angår engasjerte vegetarianere. Faktum er at denne saken berører en lang rekke grupper:

Helsevesen og barnehager: Hver dag lages mat til hundrevis av vegetarbarn og vegetarianere som er innom helsevesenet. Informasjon om egnede råvarer gjør jobben lettere for kokker og innkjøpere.

Venner og familie: Ukentlig reiser tusenvis av veggiser på middagsbesøk og så videre til tanter, besteforeldre, venner og bekjente. Om disse lett kan finne gode ferdigretter, går matvalgene enklere.

Foreldre: Året rundt bestemmer tusenvis av tenåringer seg for å utforske vegetarmat. Både for barna og foreldrene byr dette på praltiske utfordringer. Med merking av vegetarmat forsvinner problemet. 

Alle som liker vegetarmat:I tillegg til over 100.000 vegetarianere, er det titusener som vil spise mye vegetarmat, eller f.eks. ha en vegank middag innimellom. Merking gjør dette mer attraktivt.

Bekymrede forbrukere: Rett som det er dukker det opp nyheter som gjør at folk vil unngå kjøtt, fisk, egg og melk. Med angivelse av vegan- og vegetarmat kan alle velge selv - hele tiden.

Norsk Vegetarforening vil gjerne takke de godt over 1000 som har signert oppropet. Vi håper alle interesserte vil dele det med alle som er glad i, og opptatt av mat, helse og valgfrihet. 

Målet vårt er å samle opp mot 2500 underskrifter. Hver eneste signatur teller - enten du er vegetarianer eller ei. Vi håper du signerer selv, og sprer oppropet til andre. Takk!

Les mer i foreningsbloggen:
Forrige post: Bilder fra Funky Fresh Foods RAW (01. Aug)
Nyeste post: Ny og enda større medlemspakke (06. Jan)2 Comments

Flisespikkeri. Dere er bare ute etter å markedsføre synspunktene deres. Økologiske produkter kan like lett brukes til å lage vegetarmat som ikkje vegetarmat. Så får det stå til den enkelte hva de vil lage av de økologiske og nøkkelhullproduktene.
Og for å være æarlig så er det like lett for ein vegetar å ha ett usunt kosthold som ein ikkje vegetar. Med andre ord vegetar mat er ikkje nødvendigvis noe bedre enn ikkje vegetar mat.

Her er du nok på ganske tynn grunn, Anonym. Det er selvsagt slik at svært mye økomat er vegetarisk, og vi vegetarianere spiser nok langt mer økologisk mat enn andre. Men hva har det med saken å gjøre? Det samme gjelder poenget om at vegetarmat kan være like usunn som usunn ikke-vegetarisk mat. Ingen bestrider det her.

Det denne saken handler om er ikke at vegetarianere vil ha særfordeler. Vi vil bare at det gjøres synlig, slik at de som vil spise vegetarisk kan finne egnet mat.

Vi vil ikke ha særbehanling. Og det er nettopp derfor vi ikke ønsker å diskrimineres mot.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.