Du er her: Nyheter > Mat og ressurser > Vegetarisk bransjenytt >

Gratismat-tiltaket Food Not Bombs til Oslo (oppdatert)

Det uformelle nettverket Food Not Bombs, som deler ut vegan- og vegetarmat uten å ta betalt, er nå opprettet i Oslo. Vil du være med?
 
FLERE NYHETER

På forsiden nå:

· Eksperter advarer mot oppdrettsfisk (10.06.13)
· Mors diett kan skade barnets utvikling (27.05.13)
· Melkefett gir høyere dødelighet (22.05.13)
· Hestekjøttskandalen økte vegetarsalg (09.04.13)
· Mye frukt og grønt gjør deg glad (05.04.13) 
Siste (14. jan. 2013): Dette tiltaket er nå i gang, med egne Facebook-sider der alle interesserte kan følge med, og støtte opp på ulike målter. Så vidt vi forstår har FNB aktiviteter enkelte, men ikke alle søndager. Aktivitetsnivået på Facebook er også varierende.

Norsk Vegetarforening bidro med praktisk støtte i startsfasen, men er ikke involvert i selve prosjektet. For kontakt og nyheter henviser vi til Foods Not Bombs Oslo på Facebook.

FNB er et svært uformelt, internasjonalt nettverk. Målet er å vise at i en verden av enorm overflod, men også grov skjevfordeling, går store mengder mat rett og slett til spille, på grunn av strukturelle problemer forårsaket av politikere og maktstrukturer.

FNB-aktivistene deler derfor ut mat - alltid vegetarisk, og gjerne helt vegan. Mye av denne får de fra overskuddslagre hos matbedrifter (butikker, bakerier, kafeer osv). Maten som deles ut hadde altså i mange tilfeller rett og slett blitt kastet dersom det ikke var for aktivistenes tiltak.

Oslo neste?
En liten gruppe engasjerte mennesker ønsker nå å opprette Food Not Bombs Oslo. Alle avdelingene er selvstendige, sevlstyrte, ikke-voldelige, og absolutt all mat som deles ut er gratis, og arbeidet ulønnet.

Norsk Vegetarforening er i kontakt med en av initiativtakerne. Mer informasjon vil antakelig komme i ukene fremover. Det ønskes både kokker, matutdelere, tips om bedrifter med "overskuddsmat" og mye annet.

 Dersom du ønsker å være med fra starten av, kan du legge inn navn og epost via kommentarfeltet nedenfor, så vil dette videreformidles til initiativtakerne. Detaljene du legger ut publiseres selvsagt ikke.

Norsk Vegetarforening oppfordrer alle som sympatiserer med dette tiltaket om å dele denne nyhetssaken bredt utover, så dette tiltaket får en god start.

Bakgrunn: Food Not Bombs (Wikipedia på engelsk)


(Av Redaksjonen)

Denne nyhetssaken ble publisert 14. Januar 2013.
Neste sak om vegetarisk bransjenytt: Vegantorsdager på Cafe Blitz fremover.


Likte du denne nyhetssaken?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send tips om saker vi kan dekke · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Nyheter: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


2 Comments

Dette høres veldig bra ut! Jeg kjenner en som jobber på Åpent Bakeri på Damplass, som kaster en mengde bakervarer hver eneste dag, selv om de også gir til Fattighuset.Men alt er jo ikke vegansk, da.

Takk for melding! Denne er nå sendt til initiativtakerene. Du kan selv følge utviklingen deres fortløpede på https://www.facebook.com/FoodNotBombsOslo

NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.