Du er her: Nyheter > Kjøtt & dyr > Problemstillinger rundt kjøttmat >

Kjøttkonsumet øker tross advarsler

Helsedirektoratet melder at nordmenn spiser mer kjøtt nå enn før, mens fiskekonsumet har gått ned.




 
FLERE NYHETER

På forsiden nå:

· Eksperter advarer mot oppdrettsfisk (10.06.13)
· Mors diett kan skade barnets utvikling (27.05.13)
· Melkefett gir høyere dødelighet (22.05.13)
· Hestekjøttskandalen økte vegetarsalg (09.04.13)
· Mye frukt og grønt gjør deg glad (05.04.13)



 
Helsedirektoratets nye rapport om utviklingen i norsk kosthold viser at nordmenns fiskekonsum har sunket fra 38 kg årlig i 1999 til 34 kg per år i 2011.

Forbruket av kjøtt har derimot dobblet seg de siste 60 årene, melder Aftenposten. I 1953 spiste nordmenn årlig 36 kilo kjøtt, mens gjennomsnittsnordmannen i 2011 spiser 75 kg kjøtt årlig. Dette til tross for myndighetenes anbefalinger om å senke andelen mettet fett i kosten.

Vegetarianere og veganere får generelt i seg mer frukt og grønnsaker enn gjennomsnittet. Forbruket av frukt og grønnsaker har økt siden 2009, med henholdsvis 30% og 20%. Helsedirektoratet ønsker likevel at både frukt- og grønnsaksinntaket dobles.


(Av Marte Bergseng)

Denne nyhetssaken ble publisert 18. Februar 2013.
Neste sak om andre saker om kjøttmat: Lavkarbo-studier sponset av kjøttlobbyen.


Likte du denne nyhetssaken?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send tips om saker vi kan dekke · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Nyheter: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.