Du er her: Nyheter > Kjøttproduksjon og husdyrhold >

I nyhetsbildet: Problemstillinger rundt ulike former husdyrhold

Vi har vegetar- og vegan-perspektiv på aktuelle temaer. Her er samtlige av våre nyhetssaker om dette emnet. Oversikt for liknende temaer finner du i menyen til høyre.




RELATERTE SAKER

Siste nytt

· Eksperter advarer mot oppdrettsfisk (10.06.13)
· Mors diett kan skade barnets utvikling (27.05.13)
· Melkefett gir høyere dødelighet (22.05.13)


Melk og kyr

· Melkefett gir høyere dødelighet (22.05.13)
· Mangel på kumelk - veganalternativer finnes! (27.09.07)
· Kumelk sunnere enn soyamelk etter trening? (13.08.07)


Egg og kylling

· Gir egg økt risiko for kreft? (26.10.11)
· Høner viser medfølelse (26.04.11)
· Frivillig boikott av burhøns i England (02.03.09)


Mer om kjøttmat

· Kjøttkonsumet øker tross advarsler (18.02.13)
· Lavkarbo-studier sponset av kjøttlobbyen (21.09.11)
· Kraftig øknining i nordmenns kjøttforbruk (18.05.10)


Matskandaler

· Mega-gårder er dårlige nyheter for helsen (30.11.11)
· Oljefondet satser milliarder på McDonalds (29.03.10)
· Hvor sunne er egentlig omega-3-produkter? (18.02.10)


Global kjøttproduksjon nærmer seg 300 millioner tonn
En trist rekord ble satt i 2011: Aldri før har så mye kjøtt blitt produsert i løpet av et år. FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO) har nå analysert hvor denne veksten kommer fra.
(23. Januar 2012)

Nyttige fakta om geitehold fra Dyrevernalliansen
Geitost regnes som en nasjonalrett i Norge. Men hvordan står det til med dyrene som gir melk til osten? Og hva skjer med de små geitebukkene, som ikke kan brukes til geitostproduksjon?
(03. August 2007)

Salg av kalkunkjøtt øker
I Oslo og Akershus spiste 33 prosent av befolkningen kalkun på nyttårsaften, mens tallet for resten av Østlandet er 39 prosent, skriver Nationen. Omsetningen av hvitt kjøtt økte i fjor med 1,6 kilo, men er fremdeles lavere i Norge enn...
(02. Januar 2007)

Rekordstore tap av sau
P4 melder at årets tapstall for sau sprenger alle grenser: enkelte bønder i de mest utsatte rovdyrområdene I Trøndelag mangler nå opp mot halvparten av dyra som ble sluppet på beite. Sauens verste fiende i dette området er verken ulv...
(24. Oktober 2006)

Over-"produksjon" av grisekjøtt i Norge
De siste årene har nordmenns forbruk av kjøttvarer stadig økt. I takt med dette øker selvsagt "produksjonen" av kjøtt - altså økes antallet husdyr som er ment å slaktes. Det har i en lengre periode vært over-"produksjon" av svinekjøtt her...
(22. September 2006)

Saueavføring i lammelår
Forrige uke fant en kunde saueavføring i en lammestek fra et Fatland-slakteri. - Dette er bare ikke mulig etter all oppmerksomhet rundt hygiene i kjølvannet av mat-smitteskandalen i vinter, sier kunden til VG.no. En representant fra Fatland sier ovenfor VG at "Jeg...
(19. September 2006)

Skrapesjuke oppdaget i Rogaland
Det er påvist klassisk skrapesjuke på en to år gammel sau i Karmøy kommune i Rogaland. Sauen ble funnet død, og det ble tatt ut prøver fra hjernen i samsvar med det nasjonale overvåkingsprogrammet for skrapesjuke. Besetningen sauen kommer fra er pålagt...
(11. September 2006)

Dyrt å slakte møkkete sau
Bønder som sender møkkete sauer eller lam til slakting må straffes økonomisk, foreslår Fagsenter for kjøtt ifølge NRK Hedmark og Oppland. Hygienetrekk på storfe eksisterer allerede, men etter E.coli-skandalen foreslås det nå også trekk hvis det leveres møkkete sauer og lam....
(31. Juli 2006)

Kalvedrikk tok livet av 20 killinger
Som vi tidligere har skrevet døde ca. 1000 lam tidligere i år av en "næringsdrikk" produsert av Tine. Siden den gang har ytterligere tre liknende Tine-produkter blitt trukket fra markedet. Fra et vegetarisk eller vegant perspektiv er det interessant å merke seg...
(19. Juli 2006)

Rovdyr - kun en av mange årsaker til tap av sau på beite
Rundt 130.000 sauer på sommerbeite kommer ikke levende tilbake om høsten. "Mange hevder at jerv, ulv og andre rovdyr tar godt for seg i besetningene. Dette er bare en del av sannheten", skriver Mattilsynet på sin nett-side. En omfattende to-årig undersøkelse...
(13. Juni 2006)

Norske griser mates med grisekjøtt
Som tidligere omtalt her på Norsk Vegetarforenings nettside mates norske griser med grisekjøtt. Nå reagerer ifølge Dagbladet en norsk kjøpmann på denne praksisen, som idag kun forekommer i noen få europeiske land etter den fryktede BSE-epidemien ("kugalskap") på 1990-tallet....
(08. Juni 2006)

1000 lam drept av "næringsdrikk"
I vår ble en ny næringsdrikk for lam produsert av Tine presentert med omfattende reklame i bransjetidsskrifter. Nå viser det seg av ca. 1000 lam har dødd som et resultat av næringsdrikken, som førte til at lammenes mager este ut. Drikken...
(01. Juni 2006)


Klar for flere nyheter? Vi har en bred dekning av mange temaer forbundet med vegetarisme.