Du er her: Nyheter > Helse >

I nyhetsbildet: Helse og kjøtt/animalsk mat

Vi har vegetar- og vegan-perspektiv på aktuelle temaer. Her er samtlige av våre nyhetssaker om dette emnet. Oversikt for liknende temaer finner du i menyen til høyre.




RELATERTE SAKER

Siste nytt

· Eksperter advarer mot oppdrettsfisk (10.06.13)
· Mors diett kan skade barnets utvikling (27.05.13)
· Melkefett gir høyere dødelighet (22.05.13)


Helse og produkter

· Mye frukt og grønt gjør deg glad (05.04.13)
· Sykdom forårsakes oftest av kjøtt (17.01.13)
· Grapefruktjuice forsterker effekten av kreftmedisin (03.10.12)


Fordeler ved vegetarkost

· 32% mindre hjertesykdom hos vegetarianere (31.01.13)
· Lykkeligere med vegetarmat? (20.09.12)
· Vegetarkost gunstig for nyrepasienter (26.08.11)


Andre helsenyheter

· Mors diett kan skade barnets utvikling (27.05.13)
· Kokt mat viktig for vår evolusjon (07.02.12)
· For lite frukt og grønt identifisert som kreftårsak (15.12.11)


Ny sammenheng mellom nyrekreft og kjøttspising
Risikoen for å utvikle visse typer nyrekreft øker hos de med et høyt inntak av rødt kjøtt.
(26. April 2012)

Helsedirektoratet: - Fornuftig å spise mindre kjøtt
På bakgrunn av stadig flere vitenskapelige studier har Helsedirektoratet nå gått ut og anbefalt folk å begrense mengden bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt.
(10. April 2012)

Selv en pølse daglig øker kreftfaren markant
En meget omfattende amerikansk Harvard-undersøkelse viser hvordan selv meget små mengder kjøtt kan være helseskadelig. Og jo mer rødt kjøtt, jo verre. Dette slår føttene under vanlige misforståelser om kjøtt som ufarlig og sunt.
(13. Mars 2012)

Undervurdert helsefare å spise stekt kjøtt
I en fersk doktoravhandling av norske Camilla Svendsen kommer det frem at grillmat antagligvis gir mye høyere risiko for å utvikle kreft enn tidligere antatt.
(22. Februar 2012)

Kjøtt gir økt risiko for tarmkreft
De siste 30 årene har antall tilfeller av tarmkreft økt kraftig, spesielt blant menn. Spis mindre kjøtt og bli mer fysisk aktiv, anbefaler dansk overlege.
(04. Oktober 2011)

Lavkarbo-studier sponset av kjøttlobbyen
I en ny bok hevder svenske journalister at de populære lavkarbo-diettene er basert på forskning finansiert av den amerikanske kjøttindustrien.
(21. September 2011)

Rødt kjøtt like farlig som passiv røyking
Mer enn 1000 dansker utviklet tarmkreft i 2009 fordi de spiste mye rødt kjøtt, viser ny forskning.
(01. August 2011)

Spiser fortsatt for mye kjøtt
Folk som ignorerer våre råd om å ikke spise mer en 70 gram rødt kjøtt per dag riskikerer å utvikle kreft, sier den britiske regjeringen.
(08. Juni 2011)

Konsum av kjøttprodukter øker risikoen for grå stær
Forskning publisert i the American Journal of Clinical Nutrition viser at de som spiser mye kjøtt har høyere risiko for å utvikle grå stær.
(06. Mai 2011)

Nye kostholdsråd: Mere grønt, mindre kjøtt
Norske bønder ønsket å fjerne deler av Helsedirektoratet anbefalinger, da kjøtt og melkeprodukter fikk lite positiv omtale.
(06. April 2011)

Kjøtt øker risiko for spiserørskreft
Stort studie i USA peker mot at folk som spiser mye rødt kjøtt har økt risiko for å kreft i spiserøret.
(23. Januar 2011)

Mange dør fordi de spiser for mye kjøtt
45000 liv kunne vært spart i Storbritannia hvert år hvis folk reduserte sitt inntak av kjøtt, hevder forskere ved Oxford University.
(17. November 2010)

Bill Clinton spiser hovedsakelig vegansk
Bill Clinton har lagt om kostholdet radikalt etter at han i februar måtte hjerteopereres for andre gang på bare fem år.
(05. Oktober 2010)

Stekt kjøtt dobler risiko for blærekreft
De som spiser godt stekt kjøtt ofre kan ha mye større risiko for å utvikle kreft i urinblæren, konkluderer et studie gjennomført av University of Texas.
(26. Juli 2010)

Tidligere pubertet for jenter som spiser mye kjøtt
Ifølge et omfattende studie fra England har jenter med høyt inntak av kjøtt større sannsynlighet for å få tidlig pubertet. Men er det noen fordel?
(05. Juli 2010)

Det verste i kjøttdisken: behandlede kjøttvarer?
Ny forskning fra Harvard School of Public Health viser at pølser og bacon øker risikoen for hjertesykdommer og diabetes, mens ubehandlet kjøtt ikke har den samme effekten.
(20. Mai 2010)

Stekt kjøtt kan gi blærekreft
Ved å spise mye stekt kjøtt øker sannsynligheten for å utvikle blærekreft sterkt, konkluderer et omfattende forskningsarbeid. Blærekreft er en av de vanligste kreftformene i Norge.
(22. April 2010)

Dødlighet stiger selv ved moderat ved kjøttspising
En stor studie om virkningen av kjøttkonsum konkluderer at de som spiser mest har størst sjanse for å dø av sykdommer og kreft.
(23. Mars 2010)

Hamburgere og bacon øker risikoen for tarmkreft
World Cancer Research Fund anbefaler å kutte ut alle bearbeidede kjøttprodukter for å unngå tarmkreft.
(08. Oktober 2009)

Veggiser har 12% mindre sjanse for å få kreft
Den største studien noensinne av forholdet mellom kosthold og kreft viser at vegetarianere sjeldnere utvikler kreft.
(30. August 2009)

Kreftfremkallende stoff utbredt i fastfoodkylling
Et nylig publisert studie viser at alle kyllingprodukter fra bl.a. McDonalds og Burger King inneholder et stoff som er sterkt kreftfremkallende hos mennesker.
(26. November 2008)

Kina står overfor brystkreft-epidemi
En dramatisk økning i kjøttkonsumet til Kinas befolkning oppgis som viktigste årsak til at landet nå står foran en fordobling i antall brystkrefttilfeller.
(12. November 2008)

Kjøtt gir økt risiko for prostata-kreft
Ny forskning fra Universitet i Oxford konkluderer med at et kosthold med mye kjøtt og meieriprodukter kan føre til prostata-kreft.
(29. Oktober 2008)

Kjøttsalget øker - myndighetene uttrykker bekymring
Hver nordmann spiser nå i snitt 71 kilo kjøtt årlig. Dette fremkommer i rapporten Utviklingen i norsk kosthold 2006 utgitt av Sosial- og helsedirektoratet, skriver Vårt Land.- Kjøtt og kjøttprodukter er sammen med meieriprodukter de største kildene for mettet fett....
(22. Januar 2007)

Rødt kjøtt kan git økt risiko for brystkreft
Med de innledende ordene "Unge kvinner som jevnlig spiser rødt kjøtt ser ut til å ha økt risiko for brystkreft, viser en stor amerikansk studie" forteller Aftenposten om en mangeårig undersøkelse publisert i Archives of Internal Medicine. Den mangeårige undersøkelsen omfatter hele...
(20. November 2006)

Leger saksøker burger-giganter
En gruppe amerikanske leger har saksøkt McDonalds, Burger King og flere andre hurtigmatkjeder for å selge kreftfremkallende mat. Legene tilhører Physicians Committee for Responsible Medicine, en paraplyorganisasjon for leger med interesse for vegetarisme og sunt kosthold. NA24.no skriver at det er...
(05. Oktober 2006)

Økt radioaktivitet, men "ingen grunn til å advare mot kjøtt og melk"
Statens strålevern sine overvåkingsresultater har vist høye konsentrasjoner av det radioaktive stoffet cesium- 137 i geitemelk de første ukene etter beiteslipp. Det er også funnet cesium i melk hos småfe og kyr, men i mindre mengder. I småfe og i...
(08. August 2006)


Klar for flere nyheter? Vi har en bred dekning av mange temaer forbundet med vegetarisme.


Rawganik - Rawfood og superfood