Du er her: Nyheter > Fisk >

I nyhetsbildet: Fisk som mat

Vi har vegetar- og vegan-perspektiv på aktuelle temaer. Her er samtlige av våre nyhetssaker om dette emnet. Oversikt for liknende temaer finner du i menyen til høyre.




RELATERTE SAKER

Siste nytt

· Eksperter advarer mot oppdrettsfisk (10.06.13)
· Mors diett kan skade barnets utvikling (27.05.13)
· Melkefett gir høyere dødelighet (22.05.13)


Fisk og miljø

· Store bekymringer knyttet til lakseoppdrett (02.01.12)
· Lakseoppdrett ikke bærekraftig (14.08.11)
· Fisk fra Østersjøen kan gi uhelbredelige nevrologiske sykdommer (14.05.10)


Annet om fiske

· Den norske stat saksøker miljøforkjemper (14.02.12)
· Fiskeoljen i Omega-3 kapsler forurenser Peru (09.01.12)
· Studie om virkningen av fiskeolje holdt ikke mål (03.11.08)


Eksperter advarer mot oppdrettsfisk
Både norske og utenlandske eksperter oppfordrer til å spise mindre, eller kutte ut laks fra oppdrettsanlegg.
(10. Juni 2013)

Gir marine oljer negative helseeffekter?
Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) er bekymret for mengden av harskningsstoffer som finnes i omega-3 kosttilskudd med fiskeolje, siden det finnes svært få vitenskapelige studier om effekten harskningsstoffer har på vår helse.
(18. April 2012)

BBC: Er fisk virkelig bra for hukommelsen?
En britisk forskningsstudie stiller seg kritisk til hvorvidt fet fisk er "nøkkelen" til å minske sjansen for alzheimer.
(16. April 2009)

For mye fet fisk kan gi for tidlig fødsel
Mange ikke-vegetarianere spiser mye fet fisk på grunn av oppmerksomheten rundt det høye innholdet av omega 3-fettsyrer. Ny forskning publisert i New Scientist kan imidlertid tyde på at gravide bør ta forholdsregler når det gjelder inntaket; en amerikansk undersøkelse har...
(13. Oktober 2006)

Norsk forsker: Fjern matpakka, gi barna fisk!
Runar Døving, forsker ved Statens institutt for forbruksforskning, deltok nylig på arrangementet Nor-Fishing 2006 i Trondheim. Her anbefalte han fiskerinæringen å kjempe for å fjerne matpakka, slik at den kunne erstattes av et fiskemåltid eller to hver uke i den norske skolen, skriver...
(23. August 2006)

Fire voksne syke etter blåskjellmåltid
Tirsdag 25. juli fikk Mattilsynet melding om mistanke om Diarrhetic Shellfish Poisoning (DSP), diareforgiftning, på grunn av inntak av blåskjell plukket ved Hvalspakk på sør-vest spissen av Rognsfjorden vis-a-vis Såstein. Mattilsynet advarer nå publikum mot å spise skjell i områdene...
(28. Juli 2006)

Aksjon mot Fisketorget i Bergen
En aksjon gjennomført av Mattilsynet i går avslørte skyhøye bakterienivåer og svette baguetter, skriver DN.no. Mattilsynet gjennomførte en tre timer lang aksjon mot Fisketorget, med fokus på kjøling av fisk og skalldyrprodukter, samt tilstanden til sjødyrene i kummene. Under aksjonen oppdaget...
(26. Juli 2006)

Nordmenn spiser mest fisk i Norden
Under tittelen "Nordiske mestere i fiskespising" har Mattilsynet nettopp sluppet tall som viser at (ikke-vegetariske) nordmenn spiser mest fisk i Norden, med et gjennomsnittlig daglig inntak av 65 gram fisk, noe som til og med er mer enn i Island. Mattilsynet...
(23. Mai 2006)

Oppdrettsindustrien vil ha genmanipulert fiskefôr
Mens det i Norge er utbredt skepsis mot bruker av genmanipulert mat, vil havbruksnæringen i Norge nå åpne for genmodifisert fôr. De ber ifølge Nationen Mattilsynet om godkjenning av 25 genmodifiserte planteråvarer, noe partiet SV advarer mot....
(02. Mai 2006)

Advarsler mot kvikksølv i sushi
Organisasjonen Sea Turtle Restoration Project tok prøver av fisken i seks eksklusive sushirestaurantene i Los Angeles, og fant alarmerende mengder miljøgift. I gjennomsnitt inneholdt fisken som ble undersøkt 88 prosent mer kvikksølv enn det amerikanske mattilsynet har anbefalt som maks-grense,...
(03. April 2006)

Tran og fiskefett uten helsegevinst
Det har tidligere blitt hevdet at inntak av tran fører til økt levealder. Også denne påstanden står nå kanskje for fall, etter at en stor forskningsrapport faktisk viser noe økt dødelighet blant menn som spiser fiskeolje. Om omega 3 hjelper mot...
(31. Mars 2006)

Høye grenser for giftinnhold i fisk
Forrige uke kunne Bergens Tidende melde at norske myndigheter godtar 15 ganger så mye av miljøgiften dioksin i fisk som i hel kylling. Det skjer selv om giften er like farlig i alle matvarer.Hele saken finner du hos BT.no: http://www.bt.no/innenriks/article243998.ece...
(21. Februar 2006)


Klar for flere nyheter? Vi har en bred dekning av mange temaer forbundet med vegetarisme.