Du er her: Nyheter > Dyr > Slakterier >

Hygienen på norske slakterier er for dårlig

Man får ofte høre at det er en høy standard på slakteriene i Norge og at reglene følges. Dette stemmer ikke alltid.




 
FLERE NYHETER

På forsiden nå:

· Eksperter advarer mot oppdrettsfisk (10.06.13)
· Mors diett kan skade barnets utvikling (27.05.13)
· Melkefett gir høyere dødelighet (22.05.13)
· Hestekjøttskandalen økte vegetarsalg (09.04.13)
· Mye frukt og grønt gjør deg glad (05.04.13)



 
I fjor gjennomførte Mattilsynet sjekk av slaktehygienen hos de største av landets småfeslakterier. Disse utførte tilsammen 99% av all småfeslakt i Norge, skriver NRK. Resultatene var nedslående for industrien: 58 % av slakteriene fulgte ikke reglene eller sine egne bransjeretningslinjer godt nok.

Hallgeir Herikstad, regiondirektør for Mattilsynet i Rogaland og Agder reagerer ovenfor NRK: " Det er alvorlig at slaktehygienen ikke holder mål  på så mange grunnleggende punkter".

E-Coli-utbruddet i 2006 der 18 mennesker ble alvorlig syke og et barn døde er bakgrunnen for storsjekken i fjor. Smittekilden viste seg å være spekemat av fårekjøtt.

Slike utbrudd skyldes ofte dårlig håndhygiene og dårlig eller manglende desinfisering av utstyr. Hygienen på småfeslakteriene vil være et prioritert område i 2013, lover Mattilsynet ovenfor NRK.

Vegetarianere spiser ikke fårekjøtt eller annet kjøtt pga bl.a. etiske hensyn, enten det er god eller dårlig standard på slakteriene.




(Av Vigdis)

Denne nyhetssaken ble publisert 19. Mars 2013.
Neste sak om slakterier: Refs tll mattilsynet.


Likte du denne nyhetssaken?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send tips om saker vi kan dekke · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Nyheter: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.