Du er her: Vegetarisme og veganisme > Norske veggiser >

Norske veggiser: Yri Amanda i Bergen

Yri Amanda bor i Bergen og er født i 1991. Hun har vært vegetarianer siden 2009.


Til daglig studerer jeg teatervitenskap ved UiB og sitter i styret til studentteateret Immaturus.
Før jeg ble vegetarianer spiste jeg fryktelig fet og usunn mat.
Tre ingredienser jeg ikke kan leve uten: Fullkornspasta, løk og hermetiserte tomater.
Jeg sluttet å spise fisk fordi jeg følte meg som en hykler da jeg sluttet å spise kjøtt, men fortsatte å spise fisk. Jeg har aldri sett meg tilbake siden.
Av ferdigprodukter elsker jeg sjokoladesoyamelk og müslibarer; perfekt på lesesalen! 
På bursdagen min vil jeg helst ha tofu med grønn karrisaus fra Nye Sala Thai i Stavanger.
Når jeg går ut og spiser gruer jeg meg til å spørre om de kan lage noe vegetarisk til meg hvis det ikke er noe på menyen, da føler jeg meg vanskelig.
Den vanligste misoppfatningen om vegetarmat er at vi bare spiser "tilbehør".

(Dette intervjuet ble publisert 08.11.2013. Tekstene er øyeblikksportretter, og endres ikke i ettertid for å gjenspeile hvordan vedkommendes forhold til vegetarisme og veganisme utvikler seg videre.)

Se alle våre intervjuer og lokalguider for dette området:
| |


I spalten Norske veggiser presenterer vi vanlige veganere og andre vegetarianere. Her er de tre siste mini-portrettene. PS: Vi ser etter nye kandidater. Kunne du tenke deg å delta?

Norske veggiser: Ingvild i Sandnes
Norske veggiser: Erica Carolin i Valnesfjord
Norske veggiser: Camilla i Sandefjord


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.