Du er her: Vegetarisme og veganisme > Norske veggiser >

Norske veggiser: Viviann på Ås

Viviann bor på Ås og er født i 1966. Hun ble vegetarianer i 2004.


Til daglig er jeg selvstendig næringsdrivende. Syr redesignede klær.
Før jeg ble vegetarianer bød det meg imot å spise dyr, det har det gjort så lenge jeg kan huske.
Tre ingredienser jeg ikke kan leve uten: Kokosmelk, linser og nøtter.
Jeg spiser ikke kjøtt fordi kjøttindustrien er kun profitt, ikke dyrevennlig eller miljøvennlig i det hele tatt. I tillegg gjør jeg det for helsen sin del.
Jeg ble inspirert til å bli vegetarianer pga at dyr ikke er naturlig mat for meg, det er uetisk for meg å spise dyr, det er ikke bra for helsa vår og heller ikke bra for miljøet. Jeg velger mer og mer vegansk mat fordi melkeproduksjonen ikke er dyrevennlig. Dess mer jeg setter meg inn i hvordan kjøttproduksjon og melke og eggproduksjon foregår, dess mer sikker blir jeg på valgene mine. 
Det beste komplementet jeg har fått for maten min er når kjøttspisere og skeptikere forsyner seg for tredje gang fordi de synes det er så godt.
Av ferdig produkter elsker jeg tofu.
Når jeg går ut og spiser velger jeg helst indisk mat, da er det ikke vanskelig å få en god veganrett.

(Dette intervjuet ble publisert 02.02.2013. Tekstene er øyeblikksportretter, og endres ikke i ettertid for å gjenspeile hvordan vedkommendes forhold til vegetarisme og veganisme utvikler seg videre.)

Se alle våre intervjuer og lokalguider for dette området:
| |


I spalten Norske veggiser presenterer vi vanlige veganere og andre vegetarianere. Her er de tre siste mini-portrettene. PS: Vi ser etter nye kandidater. Kunne du tenke deg å delta?

Norske veggiser: Ingvild i Sandnes
Norske veggiser: Erica Carolin i Valnesfjord
Norske veggiser: Camilla i Sandefjord


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.