Norske veggiser: Vemund i Asker

Vemund bor i Asker og er født i 1998. Han har vært vegetarianer siden 2011.Til daglig går jeg på skole.
Før jeg ble vegetarianer spiste jeg ikke så mye vegetarisk.
Tre retter jeg ikke kan leve uten: Wraps, pizza og salater.
Jeg spiser ikke kjøtt fordi jeg synes det er uetisk og kjøttproduksjon står for ca. 20% av verdens klimagassutslipp.
Jeg ble inspirert til å bli vegetarianer fordi jeg så at det var så mange fine vegetariske retter og jeg hadde lest mye om positive sider ved en vegetarisk livsstil.
Kokebøker, personer og blogger som inspirerer meg: Norsk vegetarforening.
Det fineste komplementet jeg har fått for maten min: Det så godt ut. Kan jeg få smake?
På bursdagen min vil jeg helst ha en gryterett med masse forskjellig grønnsaker og tofu.
Den vanligste misoppfatningen om vegetarmat er at det ikke er sunt å spise vegetarisk.
Det irriterer meg når folk som ikke er vegetarianere Ikke vil spise maten min, fordi den er vegetarisk. 2 Comments

"Det irriterer meg når folk som ikke er vegetarianere Ikke vil spise maten min, fordi den er vegetarisk."
WORD! Får den hele tiden... "Åååh, ser godt ut! Åja, det er vegetar... blørgh". Som om det mangler noe vesentlig hvis det ikke er kjøtt i en rett (men de tenker ikke over det før noen påpeker det).

Tror det er et stort problem når det gjelder mentaliteten til folk flest. De fleste "ferdigretter" man får kjøpt på butikken er 99% vegetar, men så tilsetter de 2 pittesmå strimler skinke eller biff BARE for at folk skal tenke at det er "ordentlig" mat.
.
Eksempler: Pastaretter og salater på bensinstasjoner som har 2-3 skinkebiter på toppen, varmdisken på matbutikker som serverer spaghetti med 2 kjøttboller i sausen, potetsalat med noen få kjøttbiter, italiensksalat med 3 små kuber oppskåret gris.
De tror de gjør maten bedre, men de ødelegger den bare fordi folk MÅ ha kjøtt for å kunne føle at de har spist noe ordentlig.
.
Hvis det hadde vært mer vegetarmat rundt omkring (hvis de bare hadde fjernet de to skinkekubene i pastasalaten), hadde folk ikke tenkt at det er så vanskelig å ikke spise kjøtt.
.

Inspirerende å se så unge folk ta ansvar og et bevisst valg over hva de putter i seg, ikke bare spise det de er vant til fordi de er vant til det. Du, unge mann, er smartere og mer handlingskraftig enn gjennomsnittet :) Gratulerer.
Håper familien din støtter deg. Kan være vanskelig for unge folk å slutte å spise kjøtt når familien har lite kunnskap om emnet. Håper du føler å være vegetariener ikke utelukker muligheter, men heller åpner dører til flere varierende og spennende oppskrifter. Lykke til videre på din matreise.

Tusen takk for støtten, anonymous. Skulle ønske flere valgte å bli vegetarianere. Verden trenger folk med som vil redde verden og dyrene ved å unngå å spise kjøtt. :)

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.