Norske veggiser: Torje i Oslo

Torje bor i Oslo og er født i 1988. Han har vært veganer siden 2013.Til daglig studere æ musikkvitenskap, jobbe på teknisk museum å spælle gitar.
Før jeg ble vegetarianer så spiste æ kjøtt å tenkte bare på mat som bra om det smakte godt.
Da jeg ble veganer så innså æ at den hamburgeren æ før satt tenneren i, har faktisk vært i live å hadd et grusomt liv i fangenskap å lidelse - bare førr nå så unødvendig som at æ likte smaken av det stakkars uskyldie dyret som ikke har gjort anna enn å prøve å leve livet sitt. Æ innså at hamburgeren æ før ville spist, va et resultat av et stekt dyrelik som man har betalt førr at nån skulle dræpe. det gikk opp førr mæ at om æ skulle ha ei egen personli meining om ka æ likte å spise, så kunne ikke den meininga gå ut over andre enn mæ sjøl, førr når dyr må dø førr mi personlie meining så e den ikke lengre personli.
Tre ingredienser jeg ikke kan leve uten: banan, dadla, vannmelon.
Jeg sluttet å spise fisk fordi når æ tok exphil å læste om spesiesisme (diskriminering på bakgrunn av art) så gikk det opp førr mæ at det selvfølgeli e feil å utnytte dyr uavhengig av korsn dyr det e, eller i korr stor grad man utnytte di. Det e ikke greit me "bare litt" diskriminering heller. Spesiesisme=rasisme=sexisme, ingen av delan e greit.
Jeg ble inspirert til å bli veganer bla. av ho Julie Synnøve (på sia her), Carl Philip, Cecilia å "the best speech ever" - Gary Yourofsky.
Kokebøker, personer og blogger som inspirerer meg: Durianriders å Freelee (youtube).
Når jeg lager mat er jeg avhengig av at det ikke bynne å brenne.
Den vanligste misoppfatningen om vegetarmat er at musklan bli borte (ikke nok protein, haha!) sjekk ut veganbodybuilding.com ;)
Det irriterer meg når folk som ikke er vegetarianer prøve å begrunne det.Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.