Norske veggiser: Stig André i Bergen

Stig André bor i Bergen og er født i 1990. Han har vært vegetarianer siden 2012 og veganer siden 2013.Til dagleg er eg lærarstudent ved NLA.
Før eg blei vegetarianer syns eg miljøkonsekvensane ved industrielt husdyrhald var den største og mest overtydande grunnen til å kutte ut kjøtt.
Då eg blei veganer var det fordi eg innsåg at det ikkje er ein moralsk forskjell mellom å ete kjøtt og å ete andre produkt dyr dør for.
Tre rettar eg ikkje kan leve utan: Pasta bolognese, taco og pizza.
Eg slutta å ete fiskar fordi dei har like mykje lyst til å leve som eg har.
Eg vart inspirert til å bli vegetarianer av ein ven, av «Food for Thought»-podcasten og av å jobbe på slakteri.
Av ferdigprodukt elskar eg: Real Jumbos-pølser i lompe.
Når eg er lat et eg.
På bursdagen min vil eg helst ha raudvin, merksemd og ei god filmoppleving.
Den vanlegaste misoppfatninga om veganmat er at det er ekstremt. Heldigvis er det like lett å lage som annan mat, sjølv om ein må tenkje litt nytt. Mange av dei mest populære rettane i verda er enkle å veganisere.
Det irriterar meg når folk som ikkje er veganerar skryt av kor fint dei har det, dei dyra som ikkje er i konvensjonelt husdyrbruk, men på ein liten gard eller i økologisk drift.4 Comments

Herregud stig.
Jeg er også veggis, men jeg spiser da kyllingkroketter og en pølsebit i ny og ne. Hva er det som er så farlig med det? Tror du kyllingkroketten får vondt når den friteres? Nei, den er jo alt død. Og hva så med pølsa? har den det vondt når den kokes? Niks! Den er nemlig også død. Av og til er det godt med en liten munnfull med kjøtt. Namnam.

Da er du ikke veggis, Ingrid.. Så enkelt er det.

Ingrid Vik, jeg tror vel ikke det er det som er problemet her at pølsa eller kyllingkroketter har det vondt i panne eller når den kokes, det er vel heller når den er på vei til nettopp det, å bli en pølse, å bli en kyllingkrokett. Lidelsen og de ubarmhjertige handlingene som påføres dyrene for og bokstavelig talt mette etterspørselen vår, det er det som gjør at man burde skjønne alvoret og ta fatt i det og bli vegetarianer, veganer. Er du virkelig "veggis" når du sier du spiser kjøtt, selv om du påstår det er i ny og ne? Det går vel på det etiske, grunnverdier og meninger, og hvor seriøs man er om man virkelig holder seg til det eller ei, mener nå jeg.

Artig å i det hele tatt finne en sånn kommentar som den av Ingrid på denne siden. "Vegetarianere" burde ikke være her lol

"Når eg er lat et eg." Jeg også, Stig, jeg også!

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.