Du er her: Vegetarisme og veganisme > Norske veggiser >

Norske veggiser: Solfrid på Jessheim

Solfrid bor på Jessheim og er født i 1985. Hun har spist hovedsaklig vegetarisk siden 2009 og har nylig valgt å kutte ut fisk.


Til daglig går mye av tiden min med til å ta vare på dyrene mine, arbeidsoppgaver i hjemmet, trening, blogging og matlaging.  
Før jeg ble vegetarianer vokste jeg opp i en familie som spiste mye fisk og litt kjøtt. Jeg havnet på en videregående internatskole drevet av adventistene som kun serverte vegetarisk mat. Gjennom disse tre årene fikk jeg en litt ufrivillig god innføring i vegetarmat og skjønte fort at man fint kan klare seg uten både fisk og kjøtt. Etter videregående gikk jeg tilbake til mitt gamle kosthold som jeg hadde lært hjemmefra, helt til jeg en vakker dag valgte å ta utfordringen fra dyrevernet om "30 dager for dyrene". Hadde allerede sett en del dokumentarer om kjøttindustrien og dyremishandling, så det var med en lettelse at jeg tok utfordringen som førte til at jeg valgte å gå over til å bli vegetarianer. Å bli vegetarianer var en lang prosess for meg der jeg av og til fant meg selv i å ta et skritt fram og to skritt tilbake. Men det viktigste var at jeg gikk på den riktige veien og hadde et mål for øyet. Jeg ville bli vegetarianer.
Tre retter jeg ikke kan leve uten: Kikertgryte, grønnsaksgrateng og tacosalat.
Jeg spiser ikke kjøtt fordi alle dyr har rett til å leve, for å ikke å snakke om hvor mye kjøttproduksjonen forurenser og bidrar til sykdommer. Det kommer ingenting godt ut av å spise kjøtt, verken for dyrene eller oss mennesker.
Jeg ble inspirert til å bli vegetarianer etter at jeg så dokumentarer på youtube som fikk meg til å innse veldig mye jeg ikke var klar over.
Kokebøker, personer og blogger som inspirerer meg: Gourmet vegetar av Jane Price, Frisk av mat av George D. Pamplona-Roger, Grønn oppskrift som jeg fikk kjøpt via min svigermor. Svigermoren min er en stor inspirasjonskilde. Hun kan og vet så utrolig mye når det kommer til sunn vegetarmat. Hun lager de deiligste retter og pålegg.
Av ferdigprodukter elsker jeg: Quorn sin vegetarkjøttdeig, Anamma sine nuggets.
Det fineste komplementet jeg har fått for maten min var da jeg serverte kikertgryte.
Når jeg lager mat er jeg avhengig av olivenolje, salt og pepper.
Når jeg er lat spiser jeg Quorn eller Anamma sine ferdigprodukter, nudler, knekkebrød med ost, agurk, tomat og majones.
  
Den vanligste misoppfatningen om vegetarmat er at folk tror at de ikke får i seg nok proteiner og jern.
Det irriterer meg når folk som ikke er vegetarianere kommer med utspill som de ikke har greie på, som for eksempel at man ikke kan leve av vegetarmat i lengden fordi kroppen ikke får i seg nok næring.

(Dette intervjuet ble publisert 13.02.2014. Tekstene er øyeblikksportretter, og endres ikke i ettertid for å gjenspeile hvordan vedkommendes forhold til vegetarisme og veganisme utvikler seg videre.)

Se alle våre intervjuer og lokalguider for dette området:
| |


I spalten Norske veggiser presenterer vi vanlige veganere og andre vegetarianere. Her er de tre siste mini-portrettene. PS: Vi ser etter nye kandidater. Kunne du tenke deg å delta?

Norske veggiser: Ingvild i Sandnes
Norske veggiser: Erica Carolin i Valnesfjord
Norske veggiser: Camilla i Sandefjord


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.