Norske veggiser: Miriam på Jevnaker

Miriam bor på Jevnaker og er født i 1981. Hun har vært vegetarianer siden 2011.Til daglig jobber jeg som sykepleier på sykehjem.
Før jeg ble vegetarianer hadde jeg innimellom litt dårlig samvittighet for å spise kjøtt, men trodde at det å spise kjøtt var naturlig og at vegetarmat var vanskelig.
Tre retter jeg ikke kan leve uten: Brødskive med bønnepostei og avocado, indisk dal, taco.
Jeg spiser ikke kjøtt fordi jeg mener at dyr skal være frie og ikke produksjonsdyr, og fordi kjøttproduksjonen er skadelig for miljøet både på grunn av ressursbruk og utslipp.
Jeg ble inspirert til å bli vegetarianer da kjæresten min tok steget før meg. Vi hadde snakket om det lenge, men det var han som først gjorde alvor av det da vi var ute og backpacket i Asia. Det er så utrolig mye deilig asiatisk vegetarmat og vi så da alle mulighetene i stedet for problemer.
Kokebøker, personer og blogger som inspirerer meg: Min kjære som nå har blitt veganer, Veganmisjonen, Vegetarbloggen.
Det fineste komplementet jeg har fått for maten min var fra pappa om nøttesteken min: "Dette er den beste julemiddagen jeg har spist, det er tusen ganger bedre enn ribbe!".
På bursdagen min vil jeg helst ha grillspyd, bønnesalat, hvitløksbrød og fylte spisspaprika.
Den vanligste misoppfatningen om vegetarmat er at man plukker bort kjøttet og spiser tilbehøret.
Det irriterer meg når folk som ikke er vegetarianere synes synd på meg fordi de tror jeg går glipp av noe. Jeg vet jo at jeg ikke går glipp av noe. :)Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.