Norske veggiser: Marlén i Stjørdal

Marlén bor i Stjørdal og er født i 1993. Hun har vært vegetarianer siden 2008 og veganer siden 2011.Til daglig jobber jeg på en skole i Trondheim for barn og ungdom med autisme. Er også NOAH-aktivist og brakkesteller på Dyrebeskyttelsens kattebrakke.
Før jeg ble vegetarianer tenkte jeg mye på hvor dobbeltmoralsk det var av meg å spise kjøtt, da jeg alltid har vært veldig glad i dyr. Siden jeg bodde hjemme enda ble det ikke godtatt at jeg ble vegetarianer før jeg ble konfirmert, så det å i blant måtte spise kjøtt gjorde meg veldig ukomfortabel. 
Da jeg ble veganer føltes det som om en byrde ble løftet av skuldrene mine. Jeg innså at egg, melk og andre animalske produkter også bidro til utnytting av dyr, og at det eneste rette for meg var å kutte ut alt animalsk og ta et standpunkt mot at dyr ansees som menneskers eiendom. Dessuten følte jeg meg friskere og lettere i kroppen, og ikke minst ble jeg flinkere til å lage mat og mer kreativ på kjøkkenet.
Tre retter jeg ikke kan leve uten: Raspeball med tofu-bacon og kålrotstappe, grønnsakslasagne og pannekaker!
Jeg spiser ikke kjøtt fordi jeg ser på dyr som mine likeverdige skapninger, som på samme måte som oss ønsker et liv i frihet og er i stand til å føle glede, smerte, sorg og frustrasjon. Dessuten er ikke kjøtt bra for verken miljøet eller helsa.
Kokebøker, personer og blogger som inspirerer meg: Jeg sjekker innom Vegetarbloggen nesten daglig, og flere av oppskriftene på min egen blogg, dyrerettighetsaktivisten.com, er inspirert av hennes oppskrifter.
Det fineste komplementet jeg har fått for maten min er at en ikke-vegetarianer som som regel ikke er så glad i grønnsaker foretrekker hjemmelaget tomat-, brokkoli- og potet-pastasaus framfor kjøttsaus!
Når jeg går ut og spiser velger jeg gjerne indiske restauranter, som ofte har flere veganretter å velge mellom.
Den vanligste misoppfatningen om veganmat er at det er smakløst, næringsfattig, ensformig og kun består av grønne blader.1 Comment

Fin inspirasjon! Verdensoppfattningen av mat eskalerer sakte men sikkert.

Btw: Restaurant XO sør i Kjøpmannsgt. har kjempegode veganretter og takeaway til kanskje den rimeligste pris jeg noensinne har sett! Vietnamesisk, hyggelige folk, og fin standard inne.

http://xorestaurant.no/Home.aspx

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.