Norske veggiser: Marianne i Oslo

Marianne bor i Oslo og er født i 1981. Hun har vært veganer siden 2011.Til daglig jobber jeg som avd.sykepleier på et sykehjem i Oslo, men nå for tiden går jeg hjemme og ruger på en liten veganbaby i magen :)
Før jeg ble veganer tenkte jeg fint lite på hva jeg putta i munnen. Jeg var opptatt av å spise sunt, men visste ingenting om matproduksjonens mørke hemmeligheter. Når jeg først ble opplyst om dette var det umulig å gå tilbake til å spise dyr og dyresekreter. 
Da jeg ble veganer fikk jeg et skikkelig kick av energi. Samtidig var det også noe tøft, jeg satt meg skikkelig inn i hvordan dyr behandles i produksjon og det var en grusom oppdagelse. Hvorfor hadde ingen fortalt meg dette før? Eller hvorfor stilte jeg aldri spørsmål om hvor maten min kom fra? Jeg ble veganer over natta og syns i grunn ikke det var noen vanskelig overgang i det hele tatt. 
Tre retter jeg ikke kan leve uten: hummus, wok med tofu, pizza (vegansk)
Jeg spiser ikke kjøtt fordi det ikke er bra for helsa, det er ikke bærekraftig for miljøet og det er å bidra til tortur av dyr.
Av ferdigprodukter elsker jeg tofu, soya sjokolademelk, soyapålegg.
Det fineste komplimentet jeg har fått for maten min har jeg fått stadig av min samboer som sier han ikke savner NOE fra den animalske maten når jeg lager mat. 
Når jeg er lat spiser jeg stekte poteter og grønnsaker i ovnen. Eller knekkebrød med hummus.
Når jeg går ut og spiser går jeg på steder jeg vet jeg kan få et vegansk alternativ. Det er overraskende kanskje for mange hvor lett det er å få til dette. Det hemmer meg lite å gå ut og spise som veganer. 
Det irriterer meg når folk som ikke er veganere skal gi meg kostholdsråd eller komme meg bekymringer for mitt kosthold mens de sitter med en burger i hånda. Jeg vet ikke om noen som er mer opptatt av kosthold og riktig ernæring enn veganere er. Vi er et opplyst folk. Hehe. Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.