Norske veggiser: Maria Alexandra i Oslo

Maria Alexandra bor i Oslo og er født i 1988. Hun har vært vegetarianer siden 2008 og er nå blitt veganer.Til daglig studerer jeg Film- og Fjernsynsvitenskap.
Før jeg ble vegetarianer var jeg ikke særlig glad i kjøttretter, men fisk derimot, var jeg veldig fan av. 
Det viste seg at det var enklere å kutte ut både kjøtt og fisk med en gang. Jo lengre jeg gikk uten kjøtt, jo mindre lyst hadde jeg på hverken konsistensen eller smaken. Jeg ble vegetarianer fordi jeg lærte om, og innså at kjøttindustrien var tusen ganger verre enn det jeg først trodde.
Da jeg ble veganer var det litt sånn "Nå eller aldri" tankegang som filtrerte gjennom hjernerammene. Jeg var lakto-vegetarianer i perioden før jeg ble veganer (En som ikke spiser egg, men melkeprodukter) så steget videre var egentlig veldig greit i mitt tilfelle. Jeg hadde tenkt på å bli veganer lenge, men det var ikke før etter at jeg så dokumentarene "Vegucated" (Regissert av Marisa Miller Wolfson) og "Earthlings" (Regissert av Shaun Monson) at jeg virkelig fikk det sparket bak jeg trengte. 
Tre retter jeg ikke kan leve uten:
2. Italiensk hjemmelagd burgerbrød, med portobello sopp, toppet med bruschettablanding.
3. Mariapis veganske kiklin-burger, toppet med avokado og mango. (Egen oppskrift).
Jeg sluttet å spise fisk fordi fisk føler smerte, frykt og stress. De har hukommelse og læreevner. Vi mennesker får ikke puste under vann, tenk deg hvordan fisken har det på overflaten...
Personer som inspirerer meg: Siri Martinsen (Veterinær og Leder i organisasjonen NOAH - For dyrs rettigheter) har lenge vært, og kommer alltid til å være en stor inspirasjon for meg. Jeg er også innmari glad i Joaquin Phoenix. (Skuespiller, musiker, aktivist og veganer).
Kokebøker jeg digger: Jeg er veldig glad i boka "RAW" (Skrevet av Jenni Mylly og Josefine Andrèn  med fotograf Lisa Westgaard) Lette, gode oppskrifter og fine bilder.
Når jeg går ut og spiser i Oslo savner jeg alltid vegetarburgeren de selger på Cafe Stift i Lillehammer, så jeg drar hjem og prøver mitt beste å rekonstruere mesterverket.
Den vanligste misoppfatningen om vegetarmat er at den er kjedelig og usunn i form av proteininnhold, vitaminer og mineraler. Dette er selvfølgelig sludder og vås(!), så lenge man har et variert kosthold.
Det irriterer meg når folk som ikke er vegetarianere er åpenlyst skeptiske til min livsstil, men selv har de null interesse for hvor maten de putter i seg kommer i fra, eller hvilke lidelser vi påfører dyr og miljø for at de skal kunne spise billigst mulig på Mcern.Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.