Norske veggiser: Lone i Tønsberg

Lone bor i Tønsberg og er født i 1976. Hun har vært vegetarianer siden 2001.Til daglig er jeg ungdomsarbeider på fritidsklubb og har en liten stilling i Naturvernforbundet for å utbre økologisk andelslandbruk i Vestfold.
Før jeg ble vegetarianer var jeg aldri spesielt glad i kjøtt, selv om jeg faktisk er barnebarn av en slakter. Det ble mye plukking i maten for å fjerne fett og trevler, dessuten ble jeg veldig dorsk og «matstein» etter kjøttmåltider. Da jeg ble student gikk jeg over til å spise mer grønnsaker fordi det var billigere. Og etter en yoga-tarmskylling med lunkent saltvann i 2001 var det ingen vei tilbake. Tarmene hadde fått en skikkelig rens og var rene som hos et nyfødt barn. For å bygge dem opp og tilføre korrekt næring spiste jeg en vegetarisk diett i noen uker. Det fristet ikke med kjøtt lenger. Jeg opplevde å få masse energi og overskudd, og bestemte meg for å la kroppen beholde den gode tilstanden.
Tre ingredienser jeg ikke kan leve uten: tomater, kinesisk hvitløk og krydderurter.
Jeg spiser ikke kjøtt fordi jeg ikke klarer tanken på å ta livet av og forberede et dyr for så å spise det. Det er altfor mye dårlig dyrehold i verden til at jeg på etisk grunnlag kan stå for det. Dessuten er det mer miljøvennlig og produksjonseffektivt å spise grønnsaker fremfor å ha et dyrebasert kosthold, og i solidaritet med de millioner av mennesker som ikke har råd til å spise kjøtt velger jeg å ikke belaste jorden med mitt eget forbruk av dyr.
Jeg ble inspirert til å bli vegetarianer av min yoga-lærer, samt en tante som har laget lekre retter opp gjennom årene.
Blogger som inspirerer meg: vegetarbloggen.com og veganmisjonen.com
Det fineste komplementet jeg har fått for maten min er «jøss, det smaker jo noe, OG jeg ble mett uten kjøtt» av en alteter.
Når jeg går ut og spiser blir jeg glad om kokken overrasker meg med kreative veggis-sprell på kjøkkenet, men jeg blir skuffa om det kun er en salat.
Den vanligste misoppfatningen om vegetarmat er at man ikke bli mett, at man mangler proteiner eller har konstant næringsunderskudd. Jeg spiser mer variert nå som vegetarianer enn da jeg var alteter, fordi jeg vet jeg at må passe på å få i meg så mye forskjellig som jeg kan.Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.