Norske veggiser: Lisa i Oslo

Lisa bor i Oslo og er født i 1991. Hun har vært vegetarianer siden hun var 16-17 år og veganer siden 2012.Til daglig er jeg student hos NITH og på fritiden liker jeg å eksperimentere på kjøkkenet med kjæresten som prøvekanin :)
Før jeg ble vegetarianer var jeg veldig opptatt av å få i meg nok proteiner og spiste kjøtt og egg og melkeprodukter. Jeg hadde bl.a. jernmangel.
Da jeg ble veganer føltes det helt fantastisk, det var virkelig på tide. Jeg trives veldig godt og nå er vitamin og mineral verdier helt på topp :)
Tre ingredienser jeg ikke kan leve uten: avocado, havremelk og sopp.
Jeg spiser ikke kjøtt fordi mye forskning tilsier at kroppen egentlig ikke er laget for å fordøye kjøtt på en optimal måte, og jeg vil absolutt ikke støtte kjøttindustrien slik den er i dag.
Kokebøker, personer og blogger som inspirerer meg: www.thisrawsomeveganlife.com
Av ferdigprodukter elsker jeg: jeg velger å ikke spise ferdigmat da dette ofte inneholder mye unødvendige tilsetningsstoffer jeg ikke vil tilføre min kropp.
Når jeg lager mat er jeg avhengig av grønnsaker og en sulten mage :)
Når jeg er lat spiser jeg rugsprø med avocado, agurk og tomat med urtesalt og pepper, eller en smoothie.
På bursdagen min vil jeg helst ha vegansk gulrotkake, den er super digg!
Det irriterer meg når folk som ikke er vegetarianere: de irritere meg som regel ikke, for det er helt opp til hver enkelt hva de mener er rett for seg. Isteden for å prøve å belære folk, kan de heller se selv hvor god mat jeg spiser og hvor bra jeg føler meg og da trekke konklusjoner ut ifra det selv.Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.